in

2015 Nostalji Senesi

2015 yılı içerisinde yeniden çekilen ya da yeniden çekileceği duyurulan tüm dizi ve filmleri sizler için bir araya topladık.

- Reklam -
- Reklam -

hayalet avcilari 2016

Hayalet Avcıları

Yıllar boyunca üçüncü film çekilecek mi çekilmeyecek mi tartışmaları süregiderken Hayalet Avcıları hiç beklemediğimiz bir anda hiç beklemediğimiz bir şekilde çıkıverdi karşımıza: Tamamı kadın üyelerden oluşan, 3 takısını arkasından atan All Female Ghostbusters olarak…

Henüz kimse filmi görmüş değil, ama hayranlar daha şimdiden ikiye ayrılmış durumda. Kimileri bunun berbat bir fikir olduğunu savunurken kimileriyse yeni bir Hayalet Avcıları izleyebilecek olmaktan ötürü gayet mutlu. Özellikle son fragmandan sonra işler hayli karıştı. Sonuç ne olur, şimdilik bilemiyoruz. Ama Hayalet Avcıları’nın 2015 yılında geri dönen nostaljik yapımlardan olduğu bir gerçek. İlk iki filmde oynayan hemen hemen herkesin bu filmde irili ufaklı rollerle boy gösterecek olması da cabası… (M)

- Reklam -

iskocyali

İskoçyalı

“Macleoooood!”

Christopher Lambert’ın canlandırdığı ölümsüz İskoçyalı karakterini kim unutabilir ki? Peki ya Sean Connery’nin oynadığı egzantrik Juan Sánchez Villa-Lobos Ramírez’i? Bu ikiliyi kaç kere öldürürseniz öldürün inatla geri gelirlerdi. (Kafalarını kesmediğiniz sürece, ama şşşt… aramızda). Ve bu gerçek çok yakında bir kez daha tekrar edecek! Çünkü 2015’te aldığımız bir habere göre İskoçyalı geri dönüyor!

Aldığımız son haberler filmin yönetmeninin Ramirez için Tom Cruise ile görüşme hâlinde olduğuydu. O zamandan beri de ses seda çıkmadı kendisinden. Beklemedeyiz. (M)

beterbocek 4

Beterböcek 2

Beterböcek, Beterböcek, Beterbö… Üç kere söyleyeceğim sandınız değil mi? Yok öyle yağma… Gerçi biz adını üç kez zikretsek de zikretmesek de ölüler dünyasının haşarı çocuğu ikinci bir filmle sahnelere dönmeye hazırlanıyor. Üstelik başrolde yine Michael Keaton ve Winona Ryder, yönetmen koltuğunda yine Tim Burton var. O zaman ne diyoruz? “Shake, shake, shake senora…” (M)

- Reklam -

blade-runner

Bladerunner 2

“I’ve seen things you people wouldn’t believe.”

Zamanının ötesinde bir bilim kurgu filmi ve nefis bir cyberpunk örneği olan Bladerunner geri dönüyor! Filmin karanlık atmosferini, endüstriyelleşmenin kalabalığında kaybolmuş Los Angeles yorumunu, hiç durmayan yağmurunu ve sonunda izleyiciyi düşünceye boğan kurgusunu özleyenlere bir müjdeli haber daha verelim. Harrison Ford’u yeni filmde tekrar göreceğiz ve ona son zamanlarda beyaz perdede sık sık izlediğimiz Ryan Gosling eşlik edecek.

Ridley Scott’un zaten iyice yükseltmiş olduğu çıtayı filmin yeni yönetmeni Denis Villeneuve’ün nasıl aşacağını görmeyi heyecanla bekliyoruz. (B)

it

O (It)

Ekranda belirdiği ilk günden beri izleyicilerini korkuyla titreten, palyaçolara küstüren Stephen King’in aynı adlı kitabından uyarlanmış filmi O (İt)’i yeniden izlemeye hazır mısınız? Belki de değilsinizdir. Olsun, bu sağlam korku filminin günümüz imkanlarıyla yeniden çekilmiş versiyonunu izledikten sonra en azından birkaç gün evdeki resimlere bakarken tedirgin olacağınızdan eminiz.

Andrés Muschietti tarafından hayata geçirilecek projenin adını duymanın bile tüylerinizi ürperttiğinden eminiz. Ve ufak bir tavsiye, siz siz olun kanalizasyonlardan uzak durun! (B)

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

internet cilginligi

“İnternet Çılgınlığı” 1946 Tarihli Bir Hikâyede Öngörülmüş

Wattpad Kitapları

Wattpad Kitapları ve Kadının Değersizleştirilmesi