in

2015 Nostalji Senesi

2015 yılı içerisinde yeniden çekilen ya da yeniden çekileceği duyurulan tüm dizi ve filmleri sizler için bir araya topladık.

- Reklam -
- Reklam -

gorunmez adam

Görünmez Adam

Her ne kadar H.G. Wells denince akla hemen Zaman Makinesi ve Dünyalar Savaşı gelse de en az bu ikisi kadar önemli olan ve aynı ilgiyi hak eden bir diğer romanı daha vardır üstadın: Görünmez Adam

Soyadı Griffin olan ve gerçek adı kitabın ilerleyen kısımlarına kadar açıklamayan görünmez “kahramanımızı” bugüne dek pek çok sinema filminde izleme şansı bulmuştuk. Şimdi de eski dostumuz Griffin’in maceralarını Sony Pictures yorumuyla izleme şansı bulacağız.

- Reklam -

Filmi beyazperdeye aktarma görevini Red Wagon Entertainment’a (Peter Pan, Muhteşem Gatsby, Uyumsuz) devreden Sony şimdilik bunun tek bir film mi olacağını yoksa devam filmleri olan orijinal bir senaryo mu düşündüklerini açıklamadı. (M)

cujo

Cujo

Stephen King’in yazdığını bile hatırlamadığı, fakat sonrasında diğer kitaplarından ayrı bir şekilde sevdiğini belirttiği Cujo; ailenin sevgili St. Bernard cinsi köpeğinin bir yarasa tarafından ısırılıp kuduz olması sonrasında yaşanan bir hayatta kalma hikâyesi.

Gerçekten de kuduz (ve devasa) bir köpeğin; bir anne ve onun küçük oğlunun canına kastetmesinden nasıl bir roman/film çıkar, bu nasıl heyecanla okunur/izlenir? Stephen King bunun cevabını romanında çok güzel vermişti. 1983’te Lewis Teague’in yönettiği filmde, Teague da elinde geleni yapmıştı. Bütün amatör ruhuna rağmen film heyecanla sonuna kadar kendisini izletiyordu.

Falconer Pictures ve Sunn Classic Pictures, filmin yeni bir re-make’ini 2017’de vizyoan sokmaya karar verdiklerini duyurdu. Yönetmen koltuğunda ise son filmini (Cage II) 1994’te çekmiş Lang Elliott var. Ortaya nasıl bir iş çıkacağı merak konusu.

Fakat asıl merak ettiğimiz, kitabın ve 1983’teki sinema uyarlamasının sonlarının ciddi oranda farklı olması; yeni filme yansayacak mı, yoksa yönetmen bu defa kitaba sadık kalmayı mı tercih edecek? Bekleyip göreceğiz! (O)

talihsizseruvenlerdizisi-ust

Talihsiz Serüvenler Dizisi

Daniel Handler’ın Lemony Snicket takma adıyla kaleme aldığı on üç kitaplık bir seri bu. Baudelaire Kardeşler, ailelerini korkunç bir yangında kaybettikten sonra, on sekiz yaşına gelene kadar tanımadığı yakınlarının yanında kalmak zorundadırlar. Kont Olaf ise onların bir numaralı durağıdır. Kont Olaf, kardeşlerin mirasına konmak için her şeyi göze alabilecek, adi bir adamdır. On üç kitap boyunca kimi okurların birlikte büyüdüğü Baudelaire Kardeşler’in zorlu hayatına şahit oluyoruz. Onların vasileri, geçmişte çözmeleri gereken sırlar ve GİT hakkında hepimizi deli eden gerçekler, her kitabın sonunda bizleri bunca hüznün bize yetip yetmediğini soran, lütfen devam etmememizi rica eden Snicket ile yıllar geçip gidiyor.

2004 yılında Brad Silberling’in sinemaya uyarladığı Talihsiz Serüvenler Dizisi filmi, ilk üç kitabın iç içe geçirilerek karman çorman edilmesiyle meydana gelmişti. Yine de Kont Olaf rolündeki Jim Carrey ile film bir şekilde izlenilir kılınmıştı.

Bizleri bu sene defalarca kez mutlu eden Netflix kanalı, Talihsiz Serüvenler’i televizyon dizisi olarak çekeceklerini söyleyerek gönüllerimizi bir kez daha fethetti. Üstelik -her ne kadar yakışıp yakışmayacağı konusunda çeşitli görüşler olsa da- Kont Olaf rolü için kesinleşen isim Neil Patrick Harris oldu! Yeni dizinin, on üç kitaplık bu hüzünlü ve harika serinin hakkını vermesini diliyoruz. (O)

- Reklam -

be cool Scooby-Doo

Be Cool, Scooby-Doo!

Scooby-Doo, boşlukta attığın o patinajları kim unutabilir ki? Televizyon tarihinin en eski çizgi film karakterlerinden birisi, o ki ilk hikâyesi 1969-1986 yılları arasında ABC kanalında yayınlanan bir fenomen. Neredeyse son üç kuşağa da kendisiyle büyümek için malzeme vermiş bir kült. Sinema filmleri, televizyon filmleri, çizgi filmleri, oyunları derken büyük bir endüstri haline geldi.

2015’in bize getirdiklerinden birisi de Cartoon Network’te yayınlanan Be Cool, Scooby-Doo! çizgi dizisi. Warner Bros. Animation’ın elinden çıkan yapım, şu ana kadar on beş bölüm yayınladı. Yeni dizi, Scooby-Doo! Mystery Incorporated’den daha az karanlık tonlarda. 1969’daki ilk tasarımlardan ilham alınarak yeniden modellendi. (O)

yugioh

Yu-Gi-Oh!: The Dark Side of Dimensions

Bu sene duyurulan filmlerden birisi de Yu-Gi-Oh!: The Dark Side of Dimensions. Kazuki Takahashi’nin yarattığı Yu-Gi-Oh!, bir neslin çocukluğunu Pokemon, Digimon, Beyblade ile birlikte etkilemeyi başaran önemli animelerden. Bir kart oyununun, Yugi ve arkadaşlarını soktuğu maceralar; o yıllar onların peşinden gitmemiz için yeterliydi. Bakalım Satoshi Kuwabara’nın yönettiği yeni film, bizlere eski tadı verecek mi? Yugi ve Kaiba’nın düellosunu, 2016 senesinde izleyebileceğiz! (O)

Goosebumps

Goosebumps

Toplamda 62 kitaptan oluşan Goosebumps aslında çocuklara yönelik bir korku serisidir. Ancak biz kendisini 90’lı yıllarda televizyonlara uyarlanan dizisiyle tanıyoruz. Show TV’de Power Rangers’tan hemen sonra, ana haberden hemen önce yayınlanan Goosebumps dizisi “çocukluk travmamızdan” biriydi. Sizin de kulaklarınızda o jenerik müziği çalmaya başladı, değil mi?

Takvimler Ekim 2015’i gösterdiğimizde bu travmamızla bu kez sinema perdelerinde yüzleşme vaktiydi. Üstelik başrolde Jack Black oynuyor, yönetmen koltuğundaysa Rob Letterman (Canavarlar Yaratıklara Karşı, Köpekbalığı Hikayesi) oturuyordu. Film eleştirmenlerden ortalama notlar aldı belki ama kalbinde Goosebumps’ın farklı bir yeri olan bizler için gayet eğlenceli bir yapımdı. 17 yıl sonra bile… (M)

(M) – M. İhsan Tatari

(B) – Beyza Taşdelen

(Bu) – Burak İpek

(H) – Hazal Çamur

(O) – Onur Selamet

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

internet cilginligi

“İnternet Çılgınlığı” 1946 Tarihli Bir Hikâyede Öngörülmüş

Wattpad Kitapları

Wattpad Kitapları ve Kadının Değersizleştirilmesi