in ,

Notos’un Yeni Sayısında James Joyce Var

İki aylık edebiyat dergisi Notos Öykü’nün yeni sayısında James Joyce dosyayı yer alıyor.

Notos'un Yeni Sayısında James Joyce Var
- Reklam -
- Reklam -

Hazırladığı yazar dosyalarıyla her sayısı arşivlik seviyede olan ve kalitesinden ödün vermeden yoluna devam eden iki aylık edebiyat dergisi Notos Öykü, Haziran-Temmuz sayısında James Joyce’a yer veriyor.

Notos ekibi bu sayıda geride bıraktığı eserleriyle edebiyat dünyasının en büyük isimlerinden biri olarak anılan usta yazar James Joyce’u okumanın zorluğunu aşmaya yönelik titiz bir çalışma yürütüyor.

Antik çağ için Homeros neyse modern çağ için Joyce oydu. Dublinliler’de İrlanda’yı yeniden yaratmış, Sanatçının Portresi’nde yurtsuzlaşan modern sanatçının zihin dünyasını resmetmiş, Ulysses’le romanın ve bireyin dünyasının sınırlarını ve sınırsızlığını göstermiş, onlarca dili iç içe ördüğü, yerel ile evrenselin kesiştiği Finnegans Wake’le dilin, düşüncenin, tarihin biçimlenebilirliğine dair olanakların sonsuzluğunu ilan etmiştir. Notos’un Joyce dosyası “Sanatçının Evreni”ni baştan sona kat ediyor.

- Reklam -

Notos Öykü’nün 64. Sayısında Kimler Yer Alıyor?

Notos'un Yeni Sayısında James Joyce Var
Dosyaya yazılarıyla destek veren isimler arasında Declan Kiberd, Armağan Ekici, Gülden Hatipoğlu, Meltem Gürle, Colm Tóibín, William York Tindall ve Colin MacCabe bulunuyor. Ömer Faruk Yaman ve Seda Mit ise çizimleriyle dosyaya renk katıyor.

Uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek bir sayı oluşturma gayretiyle edebiyatseverleri onurlandırmayı amaçlayan derginin bu sayısında ayrıca kısa bir süre önce aramızdan ayrılan John Berger de yer alıyor.

Sırma Köksal okunması zorunlu kitapları yazarken, Müge İplikçi de en çok etkilendiği yazarı anlatıyor.

- Reklam -

Bu ay dergiye öyküleriyle katkıda bulunan isimler ise şunlar: Lorrie Moore, Murathan Mungan, Neslihan Önderoğlu, Kadire Bozkurt, Turan Erden, Mustafa Orman, Cem Kertiş, Fatih Mert.

Yeni sayı iki ay boyunca raflarda kalmaya devam edecek. Dergiyle ilgili yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Bahri Doğukan Şahin

1995, Erzurum. Küçük yaşlarımdan itibaren fantastik şeylere merakım vardı. Bunun önünü açan ve bugünkü ben olmamı sağlayan Pokemon, Digimon, Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi gibi serilere minnettarım. Zamanla bu ilgi bilimkurguya kaydı. Sinemaya ve sürpriz yumurtalara olan ilgim de azımsanmayacak boyutta. Şu sıralar amatör haberci ruhumu profesyonel boyuta taşımak uğruna çabalıyor, Kayıp Rıhtım ve Bilimkurgu Kulübü gibi platformlarda yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

wonder woman yeni dünya banner

Wonder Woman YKY Etiketiyle Raflarda

beren and luthien alan lee

Beren ile Lúthien’in Hikâyesi 100. Yaşında Kitap Oldu