in

Yerli Bilimkurgu “Sıcak Kafa” April Yayıncılık Etiketiyle Bizlerle

Afili Filintalar’ın da bir parçası olan Afşin Kum’un ilk kitabı Sıcak Kafa, bilimkurgu ve kıyamet sonrası türlerinin bir harmanı.

Sıcak Kafa Afşin Kum
- Reklam -
- Reklam -

Yerli fantazya adına güzel gelişmeler bitmiyor. Bu defa April Yayıncılık gibi kaliteli ve büyük yerli yazarları bünyesinde toplayan bir yayınevinden atak geldi.

Afşin Kum‘un bu ilk kitabı Sıcak Kafa bilimkurgu ve kıyamet sonrası türlerinin bir harmanı. Kendisi Afili Filintalar‘ın bir parçası aynı zamanda. Dahası, Ot Dergi‘de de yazı ve hikayeleri yayımlanmış bir yazar.

Yazarın bu ilk kitabı ve aynı zamanda bilimkurgu olma özelliği gösteren eseri bize ne anlatıyor peki? Bu sıra dışı isme sahip kitabın konusuna beraber bakalım:

- Reklam -

sicak kafaDünyayı pençesine almış bir delilik salgını…
Konuşma yoluyla, zihinden zihne bulaşarak yayılan bir hastalık…
Yıkılmanın eşiğine gelmiş uygarlık…

Vaktiyle bu amansız hastalık üzerine çalışmış eski dilbilimci Murat Siyavuş, umutsuzluk içinde annesinin evine sığınmıştır. Acımasız bir devlet kurumunun peşine düştüğünü öğrenince, evden çıkıp hayata karışmak ve salgının dönüştürdüğü dünyayla yüzleşmek zorunda kalır.

Afşin Kum’un ilk romanı; akıl, dil, uygarlık, hayatın doğası ve boşlukta anlam arayışımız üzerine çarpıcı bir düşünce deneyi.

- Reklam -

“Meraklandıran, sürükleyen, çokça güldüren ve nihayet elinizden tutup uçuran bir hikâye.
Türkiye’nin dünya bilimkurgu literatürüne armağanı.”
-Alper Canıgüz-

April Yayıncılık ile raflardaki yerini aldığı gibi fuarda da okurlarını bekleyen Sıcak Kafa, Alper Canıgüz‘ün editörlüğü ve Selahattin Özpalabıyıklar‘ın düzeltisiyle bizlerle buluşuyor. Yerli fantazyaya olan katkı ve ilginin bu denli artmasındansa ayrıca mutluluk duyuyoruz.

Bu son olmasın!

Hazal Çamur

2009 yılında Kayıp Rıhtım'a elimi verdim, sonra da ruhumu kaptırdım. Bu yolun devamında çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap incelemelerim, TRT Radyo 1'de canlı yayın konuğu olarak katılıp kurgu edebiyatını anlattığım 2 yayın, 5 yıldır süren Kahramanın Yol Türküsü adlı kendi edebiyat temalı radyo yayınım, kitap inceleme videoları serim Kayıp Rıhtım İnceliyor ve bir de bonus olarak Oyungezer Dergisi'nin kültür sanat sayfalarında düzenli yazarlığım oldu. Tüm bunların yanı sıra, gerçek hayatın sıkıcılığında, bir bilgisayar mühendisi olarak yaşıyorum. Ama biz ona Clark Kent kimliğim diyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

hiclikten gelen kiz ust

Hiçlikten Gelen Kız: Kıyamet Sonrası Türünde Takdire Değer Bir Eser

kefensizler mezarligi ust

Kayahan Demir’in Yeni Kitabı Raflarda