in

60 Yıl Sonra Kütüphaneye İade Edilen Kitap

Bir böcekbilim profesörü, bir kütüphaneden ödünç aldığı ve hayatına yön veren bir kitabı 60 yıl sonra iade etti.

stockholm public library
- Reklam -
- Reklam -

Eğer hayatınızda az çok da olsa kütüphanelerle haşır neşir olma şansını yakalayabildiyseniz ödünç alınan kitapların belirli bir süre içerisinde iade edilmesi gerektiğini de bilirsiniz. Raporunuz için gereksinim duyduğunuz ya da okumayı çok istediğiniz o kitap sadece birkaç hafta sizindir. Vakti geldiğinde iade etmediğiniz takdirde de para cezası ödemek zorunda kalırsınız.

Gel gelelim bir entomoloji (böcekbilim) profesörü bu kuralı azıcık (!) aşmış. Profesör Larry Murdock, 8 yaşındayken Linton Halk Kütüphanesi’nden ödünç aldığı “The Moths of the Limberlost” (Limberlost’un Güveleri) adlı kitabı tam 60 yıl sonra yerine iade etti.

1956 yılında kitabı ödünç alan profesör o cilt sayesinde hayatının değiştiğini ve bir böcekbilim profesörü olmaya karar verdiğini belirtmiş. Kitabı bunca yıl sonra bir kutunun içinde bulan Murdock’un açıklaması şu şekilde:

- Reklam -

“Yapılabilecek en doğru şey onu iade etmek gibi göründü. Belki de bunca yıl sonra bile ondan faydalanabilecek çocuklar vardır. Kitap en çok sevdiğim şey, yani haşereler, bilhassa da güveler hakkında.”

- Reklam -

Murdock gecikme için 436.44 dolar gecikme cezasına çarptırıldı. Kütüphane yetkilileri bu paranın çocuk bölümüne yeni bir bilgisayar almak için kullanılacağını belirtti.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for suburbia suburbia dedi ki:

    Kitap sağlamsa sorun yok :joy:

  2. Avatar for HowardTheDuck HowardTheDuck dedi ki:

    İlginç bir hikaye. Belki de iade ettiği kitap başka birinin de hayatını değiştirir.

  3. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Şu haberdeki ilişkiler yumağı cidden kısa bir novella çıkartılabilecek cinsten.
    Bir profesör 60 yıl sonra hayatına yön veren bir kitabı aynı şekilde 60 yıl ayakta kalmayı başarabilmiş ve kayıtlarını o günden bu yana tutabilmiş olan bir kütüphaneye geri götürüyor. Aynı zamanda o kütüphane bu durumu çocuklar için güzel bir fırsata çevirip bir bilgisayar alabilecek şekilde finanse ediyor. Hayat güzel, herkes mutlu.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the watchmen

Watchmen’i Sinemaya Uyarlamak Neden Zor?

captain america

Sinemada Yeni Bir Kaptan Amerika Mı Göreceğiz?