in ,

Arthur C. Clarke Ödülü Finalisti “Uyuyamayanlar” Türkçede!

Adrian Barnes’ın Arthur C. Clarke Ödülü Finalisti olma başarısı gösteren distopyası “Uyuyamayanlar”, Algan Sezgintüredi çevirisiyle April Yayıncılık’tan çıktı!

Nod Adrian Barnes
- Reklam -
- Reklam -

Bu hafta bizleri hem şaşırtan hem de mutlu eden bir haber aldık. Adrian Barnes‘ın Arthur C. Clarke Ödülleri’nde finalist olma başarısı gösteren Uyuyamayanlar adlı kitabı, April Yayıncılık etiketi ve usta bir çevirmenle Türkçe olarak çıktı!

Uyuyamayanlar son yılların en önemli distopik kitapları arasında gösteriliyor. İşiniz, sınavlarınız, projeleriniz yüzünden hepiniz uzun süreli uykusuzluk yaşamış olabilirsiniz. Böyle zamanlarda  ne kadar değiştiğinize de tanık olmuşsunuzdur. Bazı insanlar için uyuyamamak bir hastalıktır. Peki ya yeryüzündeki herkes bir anda bu uykusuzluk hastalığından muzdarip olsaydı? Kitabın konusu da arka kapak yazısının başlangıcında şöyle anlatılmış: “O gün yeryüzünde kimse uyuyamadı. Hemen hemen hiç kimse.”

Bu tür ödüllü ve ödüllere aday kitapları dilimizde görmek güzel. Bu kitapları April Yayıncılık gibi başarılı yayınevlerinden görmekse daha da güzel. Kitabın çevirisini hepimizin tanıdığı bir çevirmen üstlenmiş; Algan Sezgintüredi. Kapak tasarımını da çok hoş bulduğumuzu söylemeliyiz. Tanıtım bülteni ise şöyle:

- Reklam -

UyuyamayanlarO gün yeryüzünde kimse uyuyamadı.
Hemen hemen hiç kimse.

İnsomnia hastalarının dahi arada biraz uyudukları söylenir. Ama bu farklı.
Gecelerdir kimsenin gözüne uyku girmiyor.
Beş gün daha böyle geçerse ‘uyku mahrumiyeti psikozu’yla başbaşa kalacaklar.
Otuz iki gün sonra ise acılı bir ölüm onları bekliyor.
Hâlâ uyuyabilen şanslı azınlık artık o kadar şanslı saymıyor kendini;
insanlar gruplara ayrılmak, ölmek öldürmek için, hiçbir fırsatı kaçırmıyor.

Adrian Barnes’tan, Arthur C. Clarke Ödülü finalisti Uyuyamayanlar, insanın bilinçdışına mercek tutan, gerilimin bir saniye bile düşmediği eşsiz bir kurgu.

- Reklam -

“Yılın en ürpertici kitabı.”
-Slate

“Barnes uyuyamayan insanlar fikrini kişisel ve sosyal bir faciayı keşfetmek için kullanıyor. Mükemmel!”
-The Guardian

Kitap satışa çıkmış ve kitapçılara dağıtılmış bulunmakta. Bilimkurgu ve distopya severlerin kaçırmaması gereken etkileyici bir eser. İyi okumalar efendim!

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nnedi okorafor ust

Özel Haber: Bol Ödüllü Yazar Nnedi Okorafor’un Eserleri Sonunda Türkçe!

murakami karanliktan sonra ust

Haruki Murakami İmzalı “Karanlıktan Sonra” Çıktı!