in ,

Amerikan Tanrıları İkinci Sezon Onayını Aldı

Amerikan Tanrıları dizisinin hayranlarına müjde: Starz serinin ikinci sezonu için anlaşmaya vardı!

americangods2
- Reklam -
- Reklam -

Görünüşe göre ekranlarda daha fazla American Tanrıları göreceğiz. Deadline‘ın haberine göre Starz ikinci sezon için bir anlaşma yaptı bile. Serinin ikinci sezonunu 2018‘in ortalarında göreceğimiz tahmin ediliyor.

Dizi Neil Gaiman‘in dilimize en son İthaki tarafından çevrilmiş sükseli eseri Amerikan Tanrıları kitabından birebir uyarlanmakta. Dizide hikayenin baş karakteri Bay Çarşamba’yı ünlü oyuncu Ian McShane ve yardımcısı Gölge Ay‘ı Rick Whittle canlandırıyor.

Wednesday

- Reklam -

Starz program başkanı Carmi Zlotnik şovu ve yapımcılarını överek “Bryan Fuller, Michael Green ve Neil Gaiman American Gods ile televizyonun sanat şeklini anlatısal, yapısal ve görsel olarak geliştirdi ve bizler de sanatçılar tanrıların dünyalarını ve savaşlarını inşa etmeye devam ederken onlarla tekrar çalışmaktan oldukça heyecanlıyız,” dedi.

İlk bölüm çıkalı daha sadece iki hafta oldu ancak izleyenleri kitabının da yaptığı gibi ikiye böldü bile. Amerikan Tanrıları okurları ‘çok sevenler ve nefret edenler’ diye ikiye bölünmüş durumda. Dizisi de bundan payını almış. İlk bölümü izleyenler de çoğunlukla bu bölünmeyi yaşıyor.

- Reklam -

Ancak ikinci sezon onayı biraz şaşırtıcı olmuş durumda. Kitap bilindiğini gibi bütün bir hikaye. Kimileri Neil Gaiman‘ın bazı kitaplarını ve hikayelerini bunun devamı gibi görse de Amerikan Tanrıları kitabı başından sonuna kadar tek bir hikaye anlatıyor ve devam kitapları bulunmamakta (Gaiman’in bazı kitaplarındaki aynı karakterleri saymazsak elbette). Hikaye ilk bölümler bakımından oldukça hızlı ilerliyor ve her şeye rağmen sanki tüm kitap bir sezonda bitecek gibi görünüyordu. Ancak bazıları da ilk sezonun bizi sadece Wisconsin‘e kadar götüreceğini söylüyordu. Böyleyse iki ve daha fazla sezona yayılması anlaşılabilir ve hatta oldukça iyi bir durum. Ancak kitap bittikten sonra hikayeyi devam ettirmeyi düşünüyorlarsa izleyici kitlesi büyük bir önyargı ile yaklaşacaktır.

Şimdilik bekleyip göreceğiz. İyi seyirler efendim!

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

locus odulleri ust

2017 Locus Ödülleri Adayları Açıklandı

renkli gogun altinda ust

“Renkli Göğün Altında” Raflarda