in ,

Amerikan Tanrıları Yeni Kapağıyla Tekrar Raflarda!

amerikan tanrilari ithaki
- Reklam -
- Reklam -

Amerikan Tanrıları kitabının onuncu yıl edisyonu yeni bir kapakla ve ciltsiz olarak raflardaki yerini tekrar aldı.

Aslına bakılırsa “yeni bir kapak” demek biraz yanlış oluyor. Bir önceki edisyona sahipseniz şömizin altında klasik, tek renk bir cilt yerine başka bir kapak olduğunu görmüşsünüzdür. Önümüzdeki günlerde raflarda olacak bu edisyon da o kapağı kullanmakta. Bu kitap için çizilmiş en etkileyici kapak da bu desek sanırım abartmış olmayız.

Türk okurların Neil Gaiman ile tanışması çoğunlukla Sandman çizgi romanının dilimize ilk kez kazandırılması ile oldu. Daha sonra dilimizde büyüyen yazar özellikle Yıldız Tozu ve Yokyer gibi eserleriyle akıllarda yer etti. Amerikan Tanrıları da bu efsane eserlerden biri. Dilimize çevrilmesi konu edindiği mitoloji ve kullanılan ağdalı dil ile oldukça zor bir kitap. Ne yazık ki ilk çevirisi bu konuda başarısız olmuştu. İthaki‘nin 10. Yıl için tekrar bastığı kitap da çeviri bakımından daha güzel olmasına rağmen editörlük hataları yüzünden yine biraz hayal kırıklığı olmuştu. Umuyoruz ki bu seferki daha güzel bir editörlükten sürecinden geçerek bizlerle buluşur.

- Reklam -

Niran Elçi‘nin çevirdiği kitabın geçtiğimiz baskısıyla aynı olan arka kapak yazısı ise şöyle;

amerikan tanrılarıYayımlandığı anda çoksatan listelerine giren, Hugo, Nebula, Locus, Bram Stoker ve SFX gibi ödülleri kazanarak zoru başaran Amerikan Tanrıları, bu kez yazarın tercih ettiği metinle karşınızda. Kitabın onuncu yılı için hazırlanan bu özel çalışma, sadece yeni önsöz ve sonsözlerle değil, metne yapılan eklemelerle de genişletildi ve Neil Gaiman’ın hayal gücünü gözler önüne seren bu başyapıtın benzersiz bir edisyonu ortaya çıktı.

Gölge son üç yılını hapishanede geçirmiştir ve tahliyesine iki gün kala karısının ölüm haberini alır. Cenazeye katılmak için uçağa biner. Yanına en masum tanımla “esrarengiz” denilebilecek Bay Çarşamba oturur. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. “Artık Gölge on yaş daha yaşlı. Amerika da öyle. Ve Tanrılar beklemede.”

- Reklam -

Kitap internette ön siparişe açılmış durumda ve 21 Nisan‘da yollanmaya başlanacak. Aynı adla yayınalacak ve şimdiden eleştirmenlerden tam not almış dizisi ise 30 Nisan‘da başlıyor. Dizisi çıkana kadar okumak istiyorsanız elinizi çabuk tutun.

İyi okumalar efendim!

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

düş diyarı meddahları

Kayıp Meşe’nin Yapımcılarıyla Tanışmaya Hazır mısınız?

aylik oyku seckisi2

Öykü Seçkisi Özel Sayıları