in

Deadpool Çizgi Dizi Olarak Televizyona Geliyor

Han Solo ve Örümcek Adam filmlerinde karşımıza çıkacak olan Donald Glover, Deadpool’u televizyona uyarlayacak.

Deadpool cizgi dizi
- Reklam -
- Reklam -

Geçen sene izlediğimiz Deadpool filmi şahane olmasının yanı sıra bildiğiniz gibi R-Rated (18+) çizgi roman uyarlamaları konusunda da önemli bir kapı açtı. Biz Deadpool 2’yi heyecanla bekleyeduralım -bu arada filmin resmi vizyon tarihi 1 Haziran 2018 olarak açıklandı- yakın gelecekte başka bir Deadpool uyarlamasıyla daha karşılaşacağız, hem de bu sefer yetişkinler için yapılmış animasyon dizi formatında.

Projenin başında Community dizisinde Troy’u canlandıran, daha sonra yarattığı ve başrolünde oynadığı FX dizisi Atlanta ile epey ses getiren Donald Glover var. Glover, Atlanta’da yazar ekibinde yer alan kardeşi Stephen ile beraber çizgi dizinin yazarlığını, yönetici yapımcılığını ve yürütücülüğünü üstlenecek. Marvel‘in televizyon tarafından sorumlu Jeph Loeb ve Jim Chory de yönetici yapımcı olarak projede yer alıyorlar. Zaten fikrin kendisi de FX’in alt kanallarından FXX’te yayınlanan çizgi dizi Archer‘ın hayranı olan Loeb ve ekibinden çıkmış. Deadpool’un hakları Fox’ta olduğundan fikirlerini Fox ile aynı yayın grubuna -News Corporation- ait FX ile paylaşmışlar, FX de Atlanta’da harikalar yaratan Donald Glover’ı işin başına getirmiş. Animasyonlar ise Floyd County Productions‘a, yani Archer’ın yapımcılarına emanet.

Önümüzdeki sene FXX‘te yayınlanmaya başlayacak dizinin 10 bölüm olması planlanıyor. FX’in orijinal yapımlar başkanı Nick Grad şöyle diyor:

- Reklam -

Donald Glover inanılmaz derecede yetenekli ve çok yönlü bir sanatçı ve Marvel’ın Deadpool serisini yılın en iyilerinden Atlanta’daki gibi yoğun, olağandışı bir hayal gücüyle hayata geçirecek. Legion’un başarısının ardından yeniden cesur, çarpıcı ve tamamen özgün bir dizi ortaya koymak için Marvel Television ile beraber çalışmayı dört gözle bekliyoruz.

Jeph Loeb’in açıklaması ise şöyle:

- Reklam -

Daha fazla ne kadar eğlenceli olabilir ki? Deadpool, Donald ve FX… Geveze paralı asker için mükemmel uyum. Legion ile başlayan FX ortaklığımız yetişkin animasyonda çığır açacak bir yapımla devam edeceği için çok heyecanlıyız.

Donald Glover gibi el attığı her işte harikalar yaratan bir adamın böyle bir iş için seçilmesi gerçekten güzel haber. Bu kadar projeye nasıl vakit ayırabiliyor bilmiyorum ama kendisinin adını gördükçe mutlu oluyorum. Hala kim olarak karşımıza çıkacağını bilmediğimiz Spider-Man: Homecoming 7 Haziran 2017’de, Lando’nun gençliğini canlandıracağı Han Solo filmi ise 25 Mayıs 2018’de vizyona girecek.

2018‘de izleyebileceğimiz Deadpool yetişkin animasyon dizisinin seslendirme kadrosunda kimlerin yer alacağı ise henüz belli olmuş değil.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dimitris Sotakis - Bir Süpermarketin Hikâyesi

Dimitris Sotakis’ten Modern Bir Robinson Crusoe Romanı: Bir Süpermarketin Hikayesi

aliens

Alien ve Çizgi Romanın Göbeğinden Çıkışı