in ,

Naruto’nun Ödüllü Online Oyunu Türkçe Olarak Ülke Sınırlarına Giriş Yaptı!

Kendi ninja düsturunu keşfetmiş olanlar, şimdi sergileme vaktidir!

naruto online
- Reklam -
- Reklam -

Bir animesever olarak farklı alanlarda sayabileceğim pek çok anime izledim, fakat Naruto dendi mi akan sular durur. Kishimoto’yu ölesiye kıskanmamdan tutun da acımasızca eleştirmekten geri durmam, ama en nihayetinde karakter derinliğinde hayran olmama kadar arkadaş sohbetlerimin vazgeçilmezidir. Hal böyle olunca ve oyun oynamayı da sevince insan, Naruto’nun PC oyunlarını daha önceden bitirmiş ve sanatsallığına hayran kalmıştım. Ancak o oyunlarda kendime ait bir karakter seçme şansım olmuyordu. Hikâyeyi oynarken akışta animedeki karakterlerden biri olarak yer alıyorduk. Şimdi işler değişti.

Rüyanız hâlâ “Bir gün Hokage olmak” ise size güzel haberlerim var, çünkü 2016’da Facebook’ta “En İyi Web Oyunu” seçilen Naruto Online artık Türkiye’de. Üstelik Türkçe olarak! Üstelik free2play, yani bedava olarak.

Naruto 42

- Reklam -

Hikâye tabanlı bu web oyununda, Naruto’nun öyküsüne ta en baştan, Takım 7’nin kuruluşundan itibaren başlıyoruz. 3 kişilik takımda bir dördüncü olarak yer alıyoruz. Bu noktada farklı alanlarda yetilere sahip 5 genç ninjadan birini seçiyor ve takımdaki yerimizi alıyoruz. Sonrasında Kakashi Sensei ile tanışma, ondan zilleri çalma, derken Zabuza ve Haku ile efsane savaşa kadar her destansı anı biz de takımla birlikte yaşıyoruz. Elbette oyunun seslendirmelerinin Naruto’nun animesindeki kendi seslendirme sanatçıları (seiyuu) tarafından yapılıyor olması da ayrı bir güzelliği. Dahası, animedeki ninja köyleri ya da Sasuke ve Naruto’nun kapıştığı o efsanevi Valley of the End gibi unutulmaz mekanlar da oyunda mevcut. Sasuke’nin Madara heykelnin tepesinde, Naruto’nun ise Hashimara heykeli üstünde birbirlerine baktıkları o muazzam anı unutmak öyle kolay mı?

Naruto 36

Ama burada da bitmiyor! Bir hayran yapımından öte resmi bir oyun olan Naruto Online, bir yerden sonra kendi ekibimizi kurma imkanı da tanıyor. Sıra tabanlı dövüş sistemine sahip olan oyunda Takım 7 ile başladığımız yolda zaman geçtikçe başka ninjaları da dahil edebiliyoruz. Üstelik uyumlu takım arkadaşları sayesinde kombolar da başlıyoruz. Eh, Naruto evreninin unutulmaz İno-Shika-Cho kombosu hemen akla gelecektir. Ancak sadece bununla kalmıyor demiş olayım.

- Reklam -

Naruto 46

Ana hikâyeyi oynamaktan çokça bahsettik, ama işler bununla da sınırlı değil. Arena ve lonca görevlerinin yanı sıra web tabanlı olmasından ileri gelen günlük ve haftalık görevler de cabası. Dahası, sıra tabanlı savaş sisteminde hangi gücünüzü kime nasıl kullanacağınızı otomatikleştire de biliyorsunuz. Bu da oynanışı kolaylaştıran bir etmen olarak karşımıza çıkıyor. Tabii tamamen oyuncunun tercihine kalmış bir şey.

Naruto Online, aldığı ödülün hakkını veren yapısı, Naruto’nun efsanevi karakterlerinden Pain’den tutun da Legendary Sannin’e kadar, Hokageler’e kadar toplam 170 karakterlik geniş yelpazesi, müzikleri, efektleri ve oynanışıyla oldukça keyifli bir yapım olmuş. Bir de üstüne Türkçe olarak bizlerle buluşmuş. E daha ne olsun!

Hazal Çamur

2009 yılında Kayıp Rıhtım'a elimi verdim, sonra da ruhumu kaptırdım. Bu yolun devamında çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap incelemelerim, TRT Radyo 1'de canlı yayın konuğu olarak katılıp kurgu edebiyatını anlattığım 2 yayın, 5 yıldır süren Kahramanın Yol Türküsü adlı kendi edebiyat temalı radyo yayınım, kitap inceleme videoları serim Kayıp Rıhtım İnceliyor ve bir de bonus olarak Oyungezer Dergisi'nin kültür sanat sayfalarında düzenli yazarlığım oldu. Tüm bunların yanı sıra, gerçek hayatın sıkıcılığında, bir bilgisayar mühendisi olarak yaşıyorum. Ama biz ona Clark Kent kimliğim diyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

bugu ust

Nihan Kaya’nın ‘Buğu’ Adlı Romanı Yeniden Bizlerle

tilsim ust

Roberto Bolano’nun “Tılsım” Adlı Romanıyla Yeniden Buluşuyoruz