in , , ,

Anime Gösterimlerinde Sıradaki Film: “Bakemono no Ko”

Anime ve mangalara gönül vermiş olanların sığınağı “mangAnime Türkiye” sitesinin Anime Film Gösterim ve Atölyeleri sonbahar sezonunda da devam ediyor.

bakemono no ko
- Reklam -
- Reklam -

İlki geçtiğimi ayın 10’unda gerçekleştirilen etkinliğin sonbahar sezonunun ikinci animesi, geçen sezon izlenen ve masaya yatırılan Summer Wars’un başarılı yönetmeni Mamoru Hosoda‘nın ödüllü filmi “Bakemono no Ko” (The Boy and The Beast) olacak.

Shibuya sokaklarında yaşayan öksüz ve evsiz Ren, birdenbire kendini canavarlarla dolu fantastik bir dünyada bulur. Bu zor anında onu yanına alan sert savaşçı Kumatetsu, çocuğu öğrencisi yapmaya karar verir ve ismini Kyuta koyar. Pek de iyi anlaşamayan, çok farklı karakterlere sahip Kumatetsu ve Kyuta, eğitimler ilerledikçe bir çeşit baba/oğul ilişkisi kurmaya başlar. Her iki dünyayı da içine çekmeye başlayan bir karanlık gücün ortaya çıkması, bu tuhaf ikilinin ilişkilerini test edecek en önemli olaya yol açacaktır…

Etkinlik dizisinde her ayın ikinci cumartesi günü önemli bir anime film klasiği gösteriliyor ve ardından da çözümlemesi yapılıyor. Atölye bölümlerinde filmlerin yapımından konularına, temalarından hikayelerine, karakterlerinden çeşitli ayrıntılarına dek bahsediliyor ve bunun sonucunda ortaya çıkan sohbetler ilgilileri etkinliğe çekmeye devam ediyor.

- Reklam -

Etkinliklerin tüm sinema ve anime meraklılarına açık ve aynı zamanda ücretsiz olduğu, etkinliğe katılanlar arasından bir kişininse Kuzgun Çizgiromanevi’nin hediyesi olan bir Türkçe manga seti kazanacağı açıklanan bilgiler arasında.

15 Ekim Cumartesi günü, Tasarım Atölyesi Kadıköy’de düzenlenecek olan gösterim 13.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek ve Japonca seslendirmeli, Türkçe altyazılı olarak izleyiciyle buluşacak.

- Reklam -

“Bakemono no Ko” anime film gösterim ve atölyesi için Facebook etkinlik sayfasına bu linkten ulaşabilirsiniz.

12 Kasım’da gösterilmesi planlanan anime film ise “Sarusuberi: Miss Hokusai“.

Bahri Doğukan Şahin

1995, Erzurum. Küçük yaşlarımdan itibaren fantastik şeylere merakım vardı. Bunun önünü açan ve bugünkü ben olmamı sağlayan Pokemon, Digimon, Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi gibi serilere minnettarım. Zamanla bu ilgi bilimkurguya kaydı. Sinemaya ve sürpriz yumurtalara olan ilgim de azımsanmayacak boyutta. Şu sıralar amatör haberci ruhumu profesyonel boyuta taşımak uğruna çabalıyor, Kayıp Rıhtım ve Bilimkurgu Kulübü gibi platformlarda yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Suda Bıçak İzleri - Paolo Bacigalupi

Paolo Bacigalupi’den Karanlık ve Susuz Yarınlara Dair Yeni Bir Roman: “Suda Bıçak İzleri”

oykuyu okumak ust

Öykücüler İçin Harika Bir Kaynak: “Öyküyü Okumak”