in ,

Bilimkurgu Yazarı Jon del Arroz, “San Jose Worldcon”dan Men Edildi

Rabid Puppies yazarlarından Jon del Arroz’un, ‘davranış kurallarına karşı geldiği’ gerekçesiyle Worldcon’a katılımı yasaklandı.

Jon del Arroz Worldcon
- Reklam -
- Reklam -

Rescue Run adlı romanıyla 2017 Dragon Awards‘ta aday gösterilen Rabid Puppies üyesi Jon del Arroz, San Jose Worldcon‘a katılmaktan men edildi!

Organizasyonda Science Fiction and Fantasy Writers of America; SFWA (Amerikan Bilimkurgu ve Fantazi Yazarları Derneği) üyelerini rızalarını almadan videoya çekeceğini sosyal medya üzerinden açıkça belirten yazarın, Worldcon davranış kurallarına karşı gelmesi nedeniyle etkinliğe katılımı yasaklandı. Del Arroz ve eşinin biletleri için para iadesi teklif eden etkinlik yetkilileri, kararı sosyal medya üzerinden açıkladı.

Daha önce de SFWA üyelerine karşı taciz edici davranışlarda bulunan Del Arroz’un bu konudaki sicili oldukça kirli. SFWA bünyesi dışındaki bilimkurgu yazarlarıyla da benzer olaylar yaşayan yazar, geçen yıl John Scalzi‘ye saldırarak aralarında kasti olarak düşmanlık yaratmaya çalışmıştı. Del Arroz’un kendi reklamını yapma çabası olarak yorumlanan bu saldırı, Scalzi tarafından Del Arroz’un adının bile anılmadığı bir cevapla geçiştirilmişti. Tartışmacı tavrını sürdüren yazar 19 Aralık’ta Worldcon’daki SFWA süitine girme ve yanında bir kamera götürme niyetinden açıkça bahsetti. Bu durum, özellikle de etkinliklerdeki siyasi oluşumlara karşı duran hayran kitlesi ve yazarlar tarafından tepkiyle karşılandı.

- Reklam -

Worldcon yetkilileri, Del Arroz’a kendisinin etkinliğe katılmasına izin verilmeyeceğini ve Worldcon üyeliğinin daha alt bir seviyeye düşürüleceğini belirten bir mesaj yolladı. Mesajda Del Arroz’un organizasyon merkezi ya da ilişkili otellerde bulunması hâlinde alandan uzaklaştırılacağı belirtildi. Ardından yetkililer, sosyal medya hesaplarında ve Worldcon’un resmi internet sitesinde şu açıklamayı paylaştı:

- Reklam -

“Worldcon 76, Jonathan Del Arroz’un üyeliğini katılımcı üyelikten destekleyici üyeliğe çevirmekte karar kılmıştır. Bu adımı attık, çünkü davranış kurallarımıza karşı gelmeye niyetlendiğini açıkça belirtti. Bunu ciddiye alıyoruz. Irkçı ve zorbalık içeren davranışlar Worldcon’da kabul görmeyecektir.”

Elif Laçin Aytaç

98, İstanbul. Küçükken Harry Potter sayesinde fantastik edebiyata giriş yaptım ve daha sonra hayal gücü içerikli her şey hayatımın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Bunun yanısıra animasyonun her türlüsünü, özellikle bilgisayar animasyonunu çok seviyorum. İflah olmaz bir Disney ve Pixar hayranıyım. Boş vakitlerimde Fleet Foxes dinleyip hayal kuruyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Outsider Stephen King

Stephen King’in Yeni Kitabı “The Outsider”dan Son Detaylar

arkeoloji ve fantazya

Arkeoloji ve Fantazya