in ,

Cin Ali, New York Halk Kütüphanesi’nde

New York Halk Kütüphanesi, çocukluğumuzun unutulmaz karakteri Cin Ali’yi dünya çocuk kitapları koleksiyonuna kattı.

Cin Ali, New York Halk Kütüphanesi
- Reklam -
- Reklam -

İlk kez 1968 yılında yayınlanmaya başlayan Cin Ali serisinin bir dönemin çocuklarının kalbinde ve hafızalarında çok başka bir yeri vardır. Şimdiki çocuklara komik gelecek belki ama bir nesil okumayı onunla öğrendi ne de olsa. Saymayı da plastik fasulyeler ve çubuklarla öğrenmiştik ama o ayrı konu…

Öğretmen Rasim Kaygusuz‘un yazıp çizdiği, ve ilk başta basit sözcüklerden oluşurken sonlara doğru giderek daha detaylı hikâyeler içeren seri toplamda 10 kitaptan oluşuyordu. (Cin Ali Mordor’da adlı 1 Nisan şakamızı karıştırmayın!) Herkesin favorisi farklıydı. Kimimiz karagözlü kuzusunu severdik Ali’nin, kimimizse oyuncaklarını. Berber Fil dendi mi ister istemez tebessüm etmemiz ondandır. Ya da topaçlara bu kadar düşkün olmamız da öyle…

İşte bu efsane artık Amerika semalarında da dolaşıyor. Cin Ali Vakfı’nın resmi Twitter hesabından paylaşılan bilgiye göre tüm seri New York Halk Kütüphanesi’nin dünya çocuk kitapları koleksiyonuna katıldı.

- Reklam -

Paylaşılan gönderi şu şekilde:

“Harika bir haberimiz var! #CinAli, dünya çocuk kitapları koleksiyonu için New York halk kütüphanesine doğru yola çıktı.”

- Reklam -

Bildiğiniz gibi bu 10 kitaplık seri, uzunca bir aranın ardından Cin Ali Vakfı’nın özenli çalışmaları sayesinde geçtiğimiz yıllarda tekrar hayatımıza girdi. Artık kendisini çeşitli kitapçılarda bulmanın mümkün olması yeterince güzel bir şey değilmiş gibi hem sosyal medya hesapları üzerinden takip edebiliyor hem de resmi sitesinden çanta, kupa, yastık vb hediyelik eşyalar edinebiliyoruz. Üstelik elde edilen tüm gelir Cin Ali Müzesi‘ne gidiyor. Daha iyi ne olabilir ki?

Koş Ali, koş. New York’ta da koş!

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Spider-Gwen

Spider-Gwen Artık Türkçe!

haftanin kitabi 66

Haftanın Kitabı #66 – Kopyalanmış Adam