in

Alan Moore Genç Hayranının Mektubuna Kitabının Kapağında Yer Verdi

Çizgi roman dünyasının yaşayan efsanesi Alan Moore, dokuz yaşındaki hayranının yazdığı mektuptan bir alıntıya, yeni romanı Jerusalem’in arka kapağında yer verdi.

alan moore mektup çizgi roman
- Reklam -
- Reklam -

V for Vendetta ve Watchmen başta olmak üzere The League of Extraordinary Gentlemen ve Swamp Thing gibi efsane işlere imza atan Alan Moore, huysuz ve geçimsiz olarak bilinir. Ancak Letters of Note adlı internet sitesinin yayımladığı 2013 tarihli mektup, efsane yazarın sevecen yönünü ortaya koydu.

2013 yılında, ödev olarak en sevdiği yazara mektup yazması gereken Joshua Chamberlain, alıcı olarak Alan Moore’u seçmiş. Babasının söylediğine göre, iki oğlu da bu türde mektupları ikişer kere yazmış ve diğer üç mektuba sadece yayınevlerinden klasik cevaplar gelmiş. Ancak bu mektup, harika bir cevabın yanında, imzalı bir kitap ve o zamanlar henüz yayımlanmamış The Roses of Berlin’e ait yayımlanmayan bazı çizimleri göndermiş. Bununla da yetinmeyen Moore, yeni romanı Jerusalem’in arka kapağında, eleştirmen yorumlarıyla birlikte Joshua’dan da alıntı yapmayı ihmal etmemiş.

Alan Moore 9 Yaşındaki Okurunu Kitabının Kapağına Taşıdı

Joshua’nın yazdığı mektup ise şu şekilde:

- Reklam -

joshua mektup - alan moore
“Sevgili Alan Moore

Size yazma sebebim, V for Vendetta, Watchmen, The League of Extraordinary Gentlemen ve Swamp Thing ile ilgili daha fazla bilgi almak istiyor olmam. Ayrıca, böyle harika çizgi romanlar yazdığınız için size teşekkür etmek ve bu kadar harika işleri nasıl ortaya koyduğunuzu öğrenmek istiyorum.

İlk gördüğüm eseriniz V for Vendetta harika bir işleyişe sahip ve Parlamento binasının havaya uçtuğu kısım çok havalıydı. Ayrıca, V’nin harika maskesine bayıldım. Daha sonra Watchmen’i okudum, şimdiye kadar okuduğum en harika kitap. Rorschach favori karakterim, sonra Dr. Manhattan, ondan sonra da Comedian. Alev silahını purosu için çakmak olarak kullanmasını ve taktığı gülen yüzlü rozeti çok seviyorum. Diğer favorim ise The League of Extraordinary Gentlemen. İçinde daha çok yazı olduğu bir kitaba daha çok benzemesini ve karakterlerin topladıkları şeyleri seviyorum. Siz, bütün insanlık tarihindeki en iyi yazarsınız. Lütfen cevap yazın.”

Sizce de dokuz yaşında bir çocuk için fazla iyi bir mektup değil mi? Yazdığı cümleler genel olarak çocuk naifliğinde olsa da, adı geçen eserleri sıkılmadan okuyup keyif almış olması bile ilginç. Bu yazarın da dikkatini çekmiş olacak ki, yazdığı cevapta, “Okurlarımın büyük bir kısmı benim yaşlarımdayken, senin yaşlarında da entelektüel ve maceracı okurlarımın olduğunu görmek sevindirici,” diyor.

Alan Moore’un mektubuna attığı imza ise, huysuzluğunun yanında neşeli ve espritüel bir insan olduğunu da kanıtlıyor:

- Reklam -

“Alan Moore

(İnsanlık tarihinin en iyi yazarı. Kapak olsun Shakespeare, Joyce ve Cervantes!)”

Yayımlanan kitabın arkasında, önemli yazarların ve eleştirmenlerin kitap ve yazar hakkındaki sözlerinin yan sıra dokuz yaşındaki Chamberlain’in de şu ifadesi yer alıyor:

“Siz, bütün insanlık tarihindeki en iyi yazarsınız.” – Joshua Chamberlain

jerusalem-arka

Türker Beşe

Müzmin arkeolog adayı. 4 yaşında atari oynamakla başlayan oyunculuk macerası şiddetle devam etmektedir. Okuma zevki günden güne değişmekle birlikte, tuhaf kurgu, büyülü gerçeklik ve tekinsiz korkudan aldığı keyfi hiçbir türden alamaz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

deadpool intihar krallari ust

Deadpool: İntihar Kralları

guardians of the galaxy vol2

Guardians of the Galaxy Vol. 2’de Star-Lord’un Babası Bir Gezegen Olacak