in

Amerikan Tanrıları Çizgi Romana Uyarlanıyor

Neil Gaiman’ın başyapıtı Amerikan Tanrıları’nın önümüzdeki sene karşımıza çıkacağı tek yer televizyon olmayacak.

American Gods comics
- Reklam -

2017’de Neil Gaiman’a doyacağız! Amerikan Tanrıları dizisi, yeni kitap Norse Mythology derken Dark Horse Comics’ten yapılan açıklamayla öğrendik ki bir de çizgi roman uyarlaması bizlerle olacak. Söz konusu eser ise hali hazırda dizi sayesinde oldukça popüler olan Amerikan Tanrıları.

Çizgi romanın yazarlık koltuğunda P. Craig Russell var, çizimler ise Scott Hampton’a emanet. Glenn Fabry ve Adam Brown da kapaklardan sorumlu olacaklar. Dave McKean, Walt Simonson, Mark Buckingham, Colleen Doran gibi isimleri de konuk sanatçı olarak görebileceğiz.

Amerikan Tanrıları P. Craig Russell’ın çizgi romana uyarladığı ilk Gaiman eseri değil. Kendisi daha önce Coraline ve Mezarlık Kitabı’nın da çizgi roman uyarlamalarını yapmıştı. Hatta Mezarlık Kitabı’nın ilk cildi geçtiğimiz aylarda İthaki Yayınları tarafından dilimize de kazandırıldı. Ayrıca Sandman’ın altıncı cildindeki Ramadan isimli hikayenin çizimleri de yine Russell’a ait.

- Reklam -

Neil Gaiman bu uyarlamayla ilgili şunları söylüyor:

Starz’da yayınlanacak Amerikan Tanrıları dizisi için hem dünyada hem de benim evimde muazzam bir heyecan var. Şimdiye kadar saklı tuttuğumuz bir diğer şey ise en az onun kadar heyecan verici: Amerikan Tanrıları çizgi romanı. P. Craig Russell’ın kitabı bir çizgi roman şekline sokmasını, Scott Hampton’ın sayfalar çizmesini, Glenn Fabry’nin kapaklar yaratmasını izliyorum ve büyük bir mutlulukla sırıtıyorum; çünkü Amerikan Tanrıları çizgi romanı hayret verici, aslına sadık ve harika bir uyarlama olacak.

- Reklam -

27 sayıdan oluşacak olan çizgi roman 3 ana hikayeye bölünmüş: Shadows (Gölgeler), My Ainsel (Kendim) ve The Moment of the Storm (Fırtına Anı). Hikayeye en başından, yani Gölge’nin hapisten çıkıp Çarşamba’yla tanışmasından başlayan American Gods: Shadows’un ilk sayısı 15 Mart 2017’de yayınlanacak.

Bu da Glenn Fabry ve Adam Brown’dan tadımlık bir çizim:

american-gods_comics

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giovanni Scognamillo

Giovanni Scognamillo Aramızdan Ayrıldı

jo walton with hugo

Jo Walton Yeni Kitabında Hugo Ödülleri’ni Anlatacak