in

Batman: Arkham Tımarhanesi Bizlerle

Grant Morrison ve Dave McKean imzalı efsanevi Batman macerası Arkham Tımarhanesi dilimize kazandırıldı.

batman arkham timarhanesi
- Reklam -
- Reklam -

JBC Yayıncılık, Batman’in efsane payesine sahip ciltlerini bizlerle buluşturmaya hız kesmeden devam ediyor. Kara Şövalye Dönüyor, Öldüren Şaka ve İlk Yıl’dan sonra şimdi de sıra bu üçlünün hemen ardından gelen ve en az onlar kadar ünlü olan Arkham Tımarhanesi’nde.

İlk kez 1989 yılında Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth (Arkham Tımarhanesi: Ciddi Bir Dünyadaki Ciddi Bir Hane) adıyla çıkan eser iki açıdan oldukça önemli. Birincisi, Batman’in en ünlü çizerlerinden biri olan Grant Morrison’ın ilk Kara Şövalye senaryosu olması. İkincisiyse çoğunlukla illüstrasyonları ve Neil Gaiman’la yaptığı çalışmalarla tanıdığımız Dave McKean’e bugünkü ününü kazandırması.

Morrison’ın hem Batman’e hem de düşmanlarına farklı bir bakış açısı getirdiği, bugün bile Amadeus Arkham’ın gerçek kökeni olarak kabul edilen hikâyesi McKean’in sübliminal mesajlarla dolu sürrealist çizimleriyle birleşerek ortaya eşsiz bir çalışma çıkarır bu ciltte.

- Reklam -

Arka kapak yazısı ve tanıtım metni şu şekilde.

batman-arkham-timarhanesiSeçkin psikolog Amadeus Arkham, akıl hastası annesinin 1920 yılında ölmesinin ardından ata yadigârı evini akıl hastalarının tedavi edileceği bir hastaneye çevirmeye girişir.

Yarım yüzyıldan fazla bir süre sonra, Arkham Tımarhanesi kasvetli koridorlarla ve tekinsiz gölgelerle dolu bir yer haline gelmiştir. Taş ve ahşaptan oluşan bu karanlık mesken, çözülmeden bırakılması herkesin yararına olan bir bilmecedir.

Yıllar boyunca, Batman’in çıldıran ve sakatlanan düşmanları bu klostrofobik duvarların arasına hapsolmuşlardır. Ses yalıtımlı hücrelerde ve ışıksız mahzenlerde kara kara düşünerek planlar yapmışlar, tekrar güçlerine kavuşacakları ve sağduyu dünyasını alaşağı edecekleri günün hayalini kurmuşlardır.

- Reklam -

Derken o gün gelip çatar.

1 Nisan’da kaçıklar tımarhaneyi ele geçirir. Joker’in önderliğinde, hapsolmalarından sorumlu olan adama, Batman’e karşı amansız bir mücadele başlatırlar.

En büyük düşmanlarıyla asap bozucu bir zekâ yarışına girişen Batman şimdi karanlığın kalbine inmeli, en büyük düşmanlarıyla yüzleşmeli ve kendi bölünmüş kişiliği hakkındaki gerçeği öğrenmelidir – aksi halde kaçıklarla aynı kaderi paylaşmaya mahkûm olacaktır.

Çevirisini Güneş Becerik Demirel’in, çeviri editörlüğünü Aslı Dağlı’nın, genel editörlüğünüyse İlke Keskin’in üstlendiği Batman: Arkham Tımarhanesi şu anda satışta. Ön okumasına ise hemen buradan ulaşabilirsiniz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

cobanin taci

Diskdünya’nın Son Kitabının Kapağında Çizer Bize Bir Mesaj Gizlemiş

hugo odulleri

Hugo Ödülleri 2016: Ve Kazanan Rabid Puppies…