in

Ve “Batman: Bitmeyen Cadılar Bayramı” Nihayet Bizlerle

Christopher Nolan’ın Batman filmlerine ilham kaynağı olan “Bitmeyen Cadılar Bayramı” (The Long Halloween) dilimize kazandırıldı.

batman bitmeyen cadilar bayrami ust
- Reklam -
- Reklam -

Yeraltı dünyasından gangsterler, tetikçiler ve bombacılar; adalet timsallerinden Harvey Dent, James Gordon ve Pelerinli Süvari karşı karşıya geliyor. Suç imparatoru Carmine Falcone konumunu korumaya çalışırken Bölge Savcısı Harvey Dent onu alaşağı etmeye çalışıyor. Tatil günlerinde suikast düzenleyen bir seri katil ortaya çıkıyor. Komiser Gordon suçluların peşinden koşuyor. Joker suikastçı için bir şehre iki kaçık fazla diyor. Bombalar ve kahkahalar patlıyor. Paralar yanıyor. Silahlar ateşleniyor. Two-Face doğuyor. İhanet, dostluk, aile, düşman, aşk, Selina, Ivy, Barbara, Dent, Alfred, Gordon, Joker, Riddler ve daha fazlası Batman Bitmeyen Cadılar Bayramı’nda sizleri bekliyor.

Vesaire…

Batman çizgi romanları arasında gerek kurgusuyla gerekse çizimleriyle (gölgeler ve renklerin farklı tonları) diğerlerinden ayrılan Batman: Bitmeyen Cadılar Bayramı, (The Long Halloween) aynı zamanda Christopher Nolan’ın hem favori Batman hikâyesi hem de ilham kaynağı olma özelliğini taşıyor. Yani bu epik trajedide bulunan unsurların birçoğunun filmlerine farklı bakış açısıyla yansıtılmış olduğu görülüyor. Ayrıca bu eserde The Godfather (Gotham’a inanıyorum) göndermeleri de bulunduğunu belirtip tanıtım bültenine şöyle bir göz atalım:

- Reklam -

Kimseye güvenemeyeceğini öğrenen kostümlü bir kahraman. Çalışmalarını işaretlemekbatman bitmeyen cadilar bayrami için özel günleri kullanan bir seri katil. Yıkılan bir imparatorluğa tutunmaya çalışan bir suç baronu. Ucubeler için bir sığınak hâline gelen, gangsterler tarafından kuşatılmış bir şehir. Korkunç bir sırrı gizlemeye çalışan dürüst bir savcı. Kara şövalye dedektifi baştan çıkarmaya çalışan karanlık bir kadın.

Ve sonsuza dek parçalanacak bir arkadaşlık.

- Reklam -

Batman’ın düşman galerisinin en ölümcül ve kurnaz üyelerini içeren ve trajik kötü Two-Face’in ortaya çıkışını dramatik bir şekilde yeniden anlatan bu sürükleyici eser, Eisner Ödüllü ikili Jeph Loeb ve Tim Sale (Superman For All Seasons’ın yazarları) tarafından yaratılmıştır.

Çevirisini Hasan Süpürgeci, editörlüğünü Aslı Dağlı‘nın üstlendiği 367 sayfalık eserin ön okumasına şuradan ve kendisine ise fiziksel ve sanal mağazalardan ulaşabilirsiniz. Keyifli okumalar…

Mustafa İzmirli

1986 Kırcaali doğumluyum. Kırcaali, İzmir, Ankara ve Bolu gibi bir yol haritam oldu. Bu yolculukta Veteriner Hekim oldum ve çalışmaya başladım. Evlendim ve şeker mi şeker kızım dünyaya geldi. Aynı zamanda bilimkurgu ve fantastik eserler arasında bitmek tükenmek bilmeyen bir yolculuğum var. Çok sevdiğim eşim ve biricik kızım Asu ile günümü gün ederken edebiyatın gel-git etkisiyle kendimi Kayıp Rıhtım'da buldum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

haftanin kitabi parcalar 72

Haftanın Kitabı #72 – Parçalar

Stephen King, Kara Kule Filmi

Stephen King, Kara Kule Filminin Başarısızlığını Stüdyoya Attı