in

Brodeck Raporu Serisinin İlk Cildi “Öteki” Raflarda

Ödüllü Fransız çizgi roman sanatçısı Manu Larcenet’in Brodeck Raporu adlı serisi KaraKarga Yayınları etiketiyle bizlerle.

brodeck raporu ust
- Reklam -
- Reklam -

Fransız yazar Manu Larcenet ile, ilk olarak KaraKarga Yayınları tarafından basılmış olan, Angoulême ödüllü Sıradan Zaferler (Le combat ordinaire) adlı çizgi romanla tanımış ve kendisini çok sevmiştik. Çok içten ve samimi bir dili olan yazar, yine aynı yayınevinden çıkan Brodeck Raporu adlı serinin ilk cildiyle okuyucularının karşısında.

Seri, Fransız edebiyatının önemli ismi Philippe Claudel’ın Brodeck’s Report adlı romanından uyarlanıyor. Larcenet serinin Öteki adlı ilk cildinde, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra, Almanya sınırındaki köyde yaşanan bir olayı ve Brodeck’in olaya dair rapor yazmaya başlamasını konu alıyor. Tanıtım bülteni şu şekilde:

brodeck raporuSıradan Zaferler’in çizeri Manu Larcenet’den görkemli bir eser. Larcenet, günümüz Fransız edebiyatının önemli isimlerinden Philippe Claudel’in ödüllü romanıyla ilk kez bir uyarlamaya girişiyor. Ele aldığı hikayeye yeni, canlı, karanlık ve trajik bir ruh katıyor. Vahşi doğayı yücelten ve insanın acizliğine vurgu yapan bu eser, okuyucuyu ulu, şiddetli bir siyah-beyaz uçuruma sürüklüyor.

- Reklam -

İkinci Dünya Savaşı’ndan hemen sonra, Almanya sınırındaki küçük bir köyde bir yabancı infaz edilir. Köylüler, yazmayı bilen tek kişi olan Brodeck’ten olaya dair bir rapor yazmasını ister. Son derece merhametli bir adam olan Brodeck, gördüğü her şeyi birbiriyle ilişkilendirerek anlatmaya kararlıdır.

- Reklam -

Çevirmenliğini Tolga Üyken’in yaptığı eser, tüm sanal kitapçılarda ve raflarda yerini aldı, iyi okumalar!

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

zamanin kiyisinda ust

Chronos Dosyaları Serisi’nin İkinci Kitabı “Zamanın Kıyısında” Bizlerle

haftanin kitabi 70 dalga

Haftanın Kitabı #70 – Dalga