in

GIPI’nin “bihikâye” Adlı Çizgi Romanı Raflarda

Alternatif çizgi romanın önemli isimlerinden GIPI’nin bihikâye adlı eseri, KaraKarga Yayınları etiketiyle bizlerle.

bihikaye ust
- Reklam -
- Reklam -

GIPI mahlasını kullanan İtalyan sanatçı Gian-Alfonso Pacinotti; Goscinny, Angoulême ve Max & Moritz  gibi önemli ödülleri kazanmış, alternatif çizgi roman türündeki büyük isimlerden biri. Bundan dolayı sanatçının eserlerinin dilimize kazandırılması, farklı tatlarda çizgi romanları seven okurlar için çok sevindirici.

Bildiğiniz üzere KaraKarga Yayınları, GIPI’nin ilk olarak sitemizde incelemesi de bulunan Oğulların Diyarı (La terra dei figli) adlı eserini basmıştı. Şimdiyse, yayınevi bu önemli sanatçının bihikâye (unastoria) adlı bir başka eserini daha bizlerle buluşturdu. Silvano Landi adlı, 50’li yaşlarındaki bir yazarın parçalanmış hikâyesinin usta çizimlerle anlatıldığı kitabın tanıtım bülteni şu şekilde;

bihikayebihikâye, parçalanan bir adamın çok parçalı hikâyesini anlatıyor. Silvano Landi, yakın zamanda karısı tarafından terk edilmiş 50’li yaşlarında bir yazar. Kendi savaşının ve Birinci Dünya Savaşı’nı yaşayan büyükbabasının hikâyesi; gerçeklik ile sanrılar, karanlık ile aydınlık; farklı çizim teknikleriyle iç içe geçerek tek bir öyküye dönüşüyor.

- Reklam -

bihikâye, boşluğa düşüşün hikâyesi. Ve her seferinde geri dönüşün, tekrar yola çıkışın imkanı üzerine etkili bir anlatı. Usta çizer Gipi, dağılmış bir belleğin parçalarını bir araya topluyor.

- Reklam -

Sanatçının ülkemizde basılan ilk eserinde olduğu gibi, çevirmenliği yine Ayla Meltem Görgün üstleniyor. bihikâye raflardaki yerini aldı bile! Keyifli okumalar.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

quentin tarantino star trek

Söylenti: Quentin Tarantino Bir Star Trek Filmi Çekebilir

yeni alien filmi ridley scott

Yeni Alien Filmi Sadece Yapay Zekâyla İlgili Olacak