in ,

Harika Çizimlerle Ainur’un Müziği

“Eru vardı, Tek Olan; Ilúvatar derlerdi adına Arda’da.”

ainulindale
- Reklam -
- Reklam -

Tolkien‘e olan sevgisi hayranlık boyutunda olan fantastik severler için Silmarillion‘un yeri bambaşkadır. Herkes kitabın içindeki farklı bir bölümü favorisi olarak kabul etse de, sanırım Ainur’un Müziği, ya da Elfçesiyle Ainulindalë bölümünün yeri herkeste büyüktür.

Orta Dünya, hatta Arda Mitolojisi diyebileceğimiz bu bölüm kısaca Valar’ın ve Arda’nın yaratılışını ve Melkor’un “yoldan çıkışı”nı anlatır. Melkor ve Manwë arasındaki ilk mücadelenin de anlatıldığı bu bölüm, sonu Yüzüklerin Efendisi‘ne kadar uzanan olayların temelini oluşturur.

Scott Pilgrim dışında Vertigo etiketli The Unwritten ve Fables (Masallar) gibi çizgi romanlarda yer almış çizer Evan Palmer da özellikle bu bölümün hayranlarından olacak ki, harika çizimleriyle hikayeye hayat vermekten kendini alamamış. 2014 yılında yayınlanan ve 54 sayfalık suluboya çizimden oluşan harika “çizgi roman”a çizerin kendi sitesinden ulaşmanız mümkün. Ayrıca, Palmer’ın diğer işlerine göz atmanızı da kesinlikle tavsiye ederiz.ainulindale001

- Reklam -

ainulindale002

ainulindale003

- Reklam -

ainulindale004

ainulindale005

Türker Beşe

Müzmin arkeolog adayı. 4 yaşında atari oynamakla başlayan oyunculuk macerası şiddetle devam etmektedir. Okuma zevki günden güne değişmekle birlikte, tuhaf kurgu, büyülü gerçeklik ve tekinsiz korkudan aldığı keyfi hiçbir türden alamaz.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for bayramallanpoe bayramallanpoe dedi ki:

    Orta Dünya külliyatından bağımsız düşünüldüğünde bile hayranlık uyandıran öykü, bu çizimlerle bezenince enfes olmuş :droll:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

gene wilder willy wonka

Gene Wilder Hayatını Kaybetti

ursula k le guin

Ursula K. Le Guin’e Büyük Onur