in

Marvel’in En Uzun Soluklu Tuhaflığı Geliyor: Inhumans

Inhumans çizgi romanlarına Marmara Çizgi’yle kavuşuyoruz.

inhumans ust
- Reklam -
- Reklam -

Marmara Çizgi, Marvel Comics tarihinin en tuhaf “ailelerinden” biri olan ve aralarında Black Bolt ve Medusa gibi karakterleri barındıran Inhumans çizgi romanını dilimize kandırıyor. İlk kez 1965 yılında, Fantastik Dörtlü’nün maceralarından birinde okurların karşısına çıkan bu sıra dışı süper-insanlar o zamandan bu yana pek çok çizgi maceraya, diziye ve oyuna konu ve konuk olmuştu. Hatta bu yıl kendi televizyon dizilerine bile kavuştular.

Marmara Çizgi tarafından yayınlanan ciltse bu ekibin en çok sevilen maceraları olma özelliği taşıyor. Senaryosunu Paul Jenkins’in, çizimleriniyse Jae Lee’nin üstlendiği cildin fasikülleri ilk kez 1998 yılında yayımlanmıştı. Inhumans‘ın arka kapak yazısı şöyle:

inhumansInhumans

- Reklam -

Onları daha önce hiç böyle görmediniz.

Inhumans, Marvel’in en uzun süren tuhaflıklarından biri. Attilan isimli ada krallıklarında inzivaya çekilmiş, genetik anomalilerle dolu bir ırk. Kendilerini mutasyona uğratan bir ırk hem de. Belli bir yaşa gelen her Inhuman, kendini Terrigen Sisi’ne maruz bırakarak tuhaf güçler elde ediyor. Attilan hem içeriden hem dışarıdan saldırı altında. Sessiz Black Bolt önderliğindeki Kraliyet Ailesi, dış savunmalarına hücum eden bu yabancı istilalardan kurtulmaya çalışırken bir yandan da Black Bolt’un deli kardeşi Maximus’un yarattığı dahili tehditle başa çıkabilecekler mi?

- Reklam -

Paul Jenkins ve Jae Lee, Marvel’in en eski ailelerinden birini modern anlayışla (uluslararası politika, sınıf ayrımı, büyüme sancıları ile) yeniden yorumluyor. Karanlık ve sert anlatımıyla Marvel Knights  serisinin en sevilen öykülerinden biri karşınızda.

Eserin güzel Türkçemize çevirisini Egemen Görçek‘in, editörlüğünüyse Cenk Könül‘ün yaptığı bu 288 sayfalık, renkli çizgi romanı kitap ve çizgi roman satılan her yerden edinebilirsiniz. Kitap ve edebiyatla kalın!

Emrecan Doğan

13 Ağustos 1996’da İstanbul’da doğdum. Halen Medeniyet Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum. Daha önce Kayıp Rıhtım forumunda ve Aylık Öykü Seçkisi içerisinde yer aldım. Gölge E-Dergi, Bilimkurgu Kulübü, Genç Yazı ve Pejmürde Dergisi bünyesinde gerçekleştirilen Ortak Hikâye projesi gibi elektronik platformlarda ve basılı olarak da Adı Yok dergisinin 75. sayısında yazılarım yayımlandı. Yaklaşık olarak 12 yaşımdan beri yazıyorum. | İletişim: [email protected]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

senlikten once ust

Bir Boşnak Fantazyası: Şenlikten Önce

Bitmeyecek Öykü - İnceleme - Michael Ende

Bitmeyecek Öykü: Zamanın Eskitemediği Bir Hikâye