in

Hikâyede Son Adım: Injustice Tanrılar Aramızda 5. Yıl 3. Cilt Bizlerle

Injustice serisinin sonuna geldik. Ayrıca yayınevinin küçük bir sürprizi de var: Injustice Ground Zero #1!

injustice 5 3 ust
- Reklam -
- Reklam -

NetherRealm Studios, 2013 yılında yeni bir Mortal Kombat oyunu yerine Injustice Tanrılar Aramızda’yı piyasaya sürmüştü sürpriz bir şekilde. Oyun gerek dövüş mekanikleri gerekse hikâye örgüsüyle hem oyuncular hem de oyun eleştirmenleri tarafından beğeniyle karşılanmıştı. Ama ondan daha çok beğenilen bir şey varsa o da senaryosunu Tom Taylor’ın kaleme aldığı ve oyunun 5 yıl öncesini kapsayan çizgi roman serisiydi. Bu beğenin altında yatan sebepler ise ani ölümler ve şaşırtıcı ittifaklar ile tam bir Game of Thrones havasına sahip olmasından kaynaklanır. Dilimize Çizgi Düşler tarafından 2015’ten bu yana ardı arkasına kazandırılan seri son cildiyle okuyucularına veda ediyor. Son ciltten bahsetmeden önce konuya genel hatlarıyla bir göz atalım.

Çelik Adam, Joker’in sert bir “şakasına” maruz kalır ve sevdiklerini korumayı başaramaz. Bunun sonucunda da insanları korumaktan ziyade onları yönetmesi gerektiğine kanaat getirir. Artık o dünyanın koruyucu meleği değil, despot lideridir. Kurmaya çalıştığı totaliter rejime ve ölümcül cezalara ise en yakın dostu karşı çıkar: Batman!

Kara Şövalye başlarda Süpermen’le konuşmayı denese de zamanla onun deliliğin sınırlarında gezindiğini anlar ve kurmaya çalıştığı yönetim şekline engel olmaya çalışır. Tabii aralarında savaş çıkar ve süper kahramanlar ile süper kötüler bu iki kutuptan birini seçerler. Akabinde Atlantisliler, Amazonlular, Uzaylılar, Yunan Tanrıları, Büyülü Yaratıklar ve insanlar da bu savaştan nasiplerini alırlar. Acımasızca katledilenler, komaya girenler, sakat kalanlar, taraf değiştirenler, hainlik yapanlar ve falanlar filanlar…

- Reklam -

Bu değerli serinin 10 cildi dilimize Çizgi Düşler aracılığıyla kaliteli bir şekilde kazandırıldı. Son yayınladıkları ve 11. cilt olan Injustice Tanrılar Aramızda Beşinci Yıl – Üçüncü Cilt‘le hikâye nihayetine eriyor.

Ayrıca serinin takipçileri Harley Quinn’in bu çetin savaşta ön saflarda yer aldığını da bilirler. Çizgi Düşler, Harley Quinn’in çarpık zihniyle olaylara bakış açısının konu alan ve iki ciltten oluşan Injustice Ground Zero serisinin ilk cildini de dilimize kazandırarak serinin hayranlarına güzel bir sürpriz yaptı. İsterseniz bu iki eserin tanıtım bültenlerine de göz atalım.

Injuctice Tanrılar Aramızda Beşinci Yıl 3. Cilt

injustice 5 3Superman’in hükümdarlığı sona erdi. Ya da Batman ve Hawkman’e öyle geliyor. Çelik Adam’ın en azılı düşmanı Kara Şövalye, Thanagarlı savaş lorduyla birlik olup Superman’in rejimine ve tüm yaptıklarına kriptonitle güçlendirilmiş bir yıkım getirmek için bir araya gelecek.  Fakat Geleceğin Adamı’nın totaliter rejimini yıkmak için sadece kaba kuvvet yeterli olmayacak.

Pelerinli Şövalye’nin müttefiki Batgirl, Superman’in vahşiliğini Dünya’ya kanıtlamak için Cyborg’un veri tabanına girecek bir boyutsal vorteks aşılacak ve Dünya’nın en büyük kahramanlarının bir arada çalıştığı bir Dünya’nın mümkün olduğu görülecek. Bu sırada Lex Luthor, Deathstroke ve Raven gibi ölümcül hasımlar da kendi planlarını devreye sokacak.

Superman’in yeni dünya düzeni yerle bir mi olacak? Yoksa hüküm sürmeyi sürdürebilecek mi?

- Reklam -

Seriye sonradan katılan yazar Brian Buccelato kaleminden çıkan son cildin çizerliğini Mike S. Miller ve Tom Derenick üstleniyor. Çeviride Tulgan Köksal, editörlüğünde F. Sinan Okan ve görsel uygulamada ise Ozan Çağatay bulunuyor.

Injustice Ground Zero Cilt 1

injustice ground zero 1Orijinal çok satan oyun InJustice: Gods Among Us’ın çok beklenen devam oyununa, yani Injustice 2’ye hazırlanın… İlk oyunun hikâyesi hâlâ geçerli, ancak bu sefer daha önce görmediğiniz bir şekilde anlatılıyor!

Harley Quinn, suç kariyerinin tamamı boyunca aşkı Joker’ın gölgesinde kalmıştı. Ama bir şaka fazla ileri gidip Superman’in cinayet işlemesine yol açınca, Harley ilk kez olarak tek başına kaldı… ve eskiden dövüştüğü kahramanlarla ekip oldu! Superman artık vahşi bir despot ve Batman’in de kahramanlardan ve hainlerden oluşan bir ekibe liderlik ederek Çelik Adam’a karşı Direniş’i oluşturması gerekiyor… ve Harley de ön saflarda, hem de Batman istese de istemese de!

Harley’in, hayatında ilk kez olarak kendi kimliği, kendi çetesi ve kendi amacı var. Peki ama Harley, aşkı Bay J mezardan geri dönünce her şeyden vaz mı geçecek? Yoksa bu garip dünyada, bir kahraman olarak mı yer alacak?

Brian Buccelato ve Christopher Sebela kaleminden, Pop Mhan ve Tom Derenick çizgilerinden yaratılırken dilimize de Tulgan Köksal’ın çevirisi, F. Sinan Okan’ın editörlüğü ve Ozan Çağatay’ın görsel uygulamasıyla kazandırılıyor. Bu eserlere fiziksel ve sanal mağazalardan ulaşabilirsiniz. Keyifli okumalar…

Mustafa İzmirli

1986 Kırcaali doğumluyum. Kırcaali, İzmir, Ankara ve Bolu gibi bir yol haritam oldu. Bu yolculukta Veteriner Hekim oldum ve çalışmaya başladım. Evlendim ve şeker mi şeker kızım dünyaya geldi. Aynı zamanda bilimkurgu ve fantastik eserler arasında bitmek tükenmek bilmeyen bir yolculuğum var. Çok sevdiğim eşim ve biricik kızım Asu ile günümü gün ederken edebiyatın gel-git etkisiyle kendimi Kayıp Rıhtım'da buldum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

magonya ust

Magonya Serisinin İlk Kitabı Türkçede

fantastik canavarlar 2

Fantastik Canavarlar 2’nin Adı Açıklandı: “Grindelwald’ın Suçları”