in

Iron Man’in Yeni İsmi Açıklandı!

İki ay önce Iron Man zırhını 15 yaşında siyahi bir genç kadın olan Riri Williams’ın giyeceğinin duyurulmasıyla oluşan “Acaba kahramanın adı ne olacak?” sorusu cevabına kavuştu.

riri ironman
- Reklam -
- Reklam -

İki ay önce Marvel Now! etkinliği kapsamında Tony Stark‘ın emekli edileceğini duyurmuş ve bunun sebeplerini açıklamıştık. Tony Stark gibi ikonik bir karakterin geri plana çekilerek zırhını 15 yaşındaki genç bir kadın olan Riri Williams‘a teslim etmesi okurlar tarafından bir hayli tepki çekmiş, üstelik bu tepki yetmiyormuş ve konuyla ilgisi varmış gibi yeni karakterin siyahi olması da eleştirilmişti.

Güncel Invincible Iron Man serilerinde Tony Stark’la tanışmış olan Riri, kendi yaptığı kostümü giydiğinde Ironheart, yani “Demirkalp” olacak. Yazar Brian Michael Bendis ve çizer Stefano Caselli tarafından hazırlanan Invincible Iron Man #1, sonbaharın başında raflardaki yerini alacak ve Stark ve Riri arasındaki rol değişimini anlatacak.

İsim seçimiyle ilgili olarak Wired.com‘a açıklamalarda bulunan yazar Bendis şunları söyledi:

- Reklam -

Iron Woman (Demir Kadın) kulağa çok demode geliyor. Iron Maiden (Demir Bakire) ise yasal açıdan tam bir kabus. Riri’yle ilgili planlarımı anlattığımda editör Joe Quesada‘nın yaptığı öneri olan Ironheart ise sadece karakterin ruhunu anlatmakla kalmıyor, bütün Iron Man konseptine de uyuyor. Tony bu kostümü ilk kez kalbini kurtarmak için giymişti. Riri de aynı şekilde olmasa da kalbiyle bağlantılı bir sebepten dolayı giyiyor. İnsanlar onun hikayesini okuduklarında Joe’nun tavsiyesinin ne kadar harika olduğunu görecekler.

- Reklam -

İlk açıklamadan sonra aldığı şiddetli tepkilere rağmen Marvel oldukça iddialı görünüyor. Bakalım Riri, Tony’nin yarısı kadar bile olsa sevilmeyi başarabilecek mi?

ironheart1

Türker Beşe

Müzmin arkeolog adayı. 4 yaşında atari oynamakla başlayan oyunculuk macerası şiddetle devam etmektedir. Okuma zevki günden güne değişmekle birlikte, tuhaf kurgu, büyülü gerçeklik ve tekinsiz korkudan aldığı keyfi hiçbir türden alamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

haftanin kitabı okumadiginiz icin tesekkurler

Haftanın Kitabı #51 – Okumadığınız İçin Teşekkürler

The Ray Bradbury Theater

Meşhur “The Ray Bradbury Theater” Dizisi Tüm Bölümleriyle Youtube’da