in

Kaptan Amerika’nın “Hail Hydra!” Olayı Çözüldü

Kaptan Amerika’nın tüm çizgi roman dünyasını şaşkına çeviren “Hail Hydra!” selamının arkasındaki gizem ortaya çıktı.

captain america hail hydra
- Reklam -
- Reklam -

Dikkat: Bu haber Captain America: Steve Rogers #2 hakkında spoiler içerir.

Hatırlayacağınız gibi Marvel’ın özüne dönmeye çalıştığını düşünerek mutlulukla beklediğimiz Kaptan Amerika: Steve Rogers serisinin ilk sayısı, ikonik kahramanımızın aslında ezelden beridir bir Hydra ajanı olduğunu ima ederek hepimizi hayrete düşürmüş, bu hareket kimilerince DC’nin Rebirth’üne karşılık olarak görülmüş ve kimilerini Marvel’dan soğutmuştu.

Bense ilk sayıya önyargıyla yaklaşmamıştım. Değişim iyi bir yere bağlandığı takdirde Cap’in dönüşümünün güzel işlendiğini düşünmüş ve heyecanla 2. sayıyı beklemiştim. Ve ne mutlu ki yanılmadım.

- Reklam -

İkinci sayıda Kaptan Amerika’nın aslında çocukluğundan beri Hydra ajanı olduğu teorisi boşa çıktı. Zaten öyle olsaydı aşırı saçma olurdu ve Marvel çok büyük bir okuyucu kitlesi kaybederdi. Onun yerine Cap’in çocukluğunu hatırlayarak Hydra’ya yakınlık duyduğunu öğrendik. Zaten ilk sayının sonunda Kaptan değişimi kendisi de vurgulamıştı.

“Steve Rogers’ın Dönüşümünün Gizli Tarihçesi” altbaşlığıyla çıkan yeni sayıda bu dönüşüme kimin (veya neyin) sebep olduğunu gördük. Cap’i değiştiren şey aynı zamanda gençliğine tekrar kavuşmasını da sağlayan kozmik küp Kobik’miş meğer.

- Reklam -

Küçük bir kız çocuğu şeklinde canlanan Kobik, canını yaktıkları gerekçesiyle kendisini uzun süredir inceleyen S.H.I.E.L.D.’a kızgın ve Red Skull’ı arkadaşı olarak görüyor. Bu yüzden Steve Rogers’a kendi deyişiyle “yeni bir yaşam” fırsatı vermiş.

Steve Rogers’ın Hydra için çalışması Stan Lee’ye göre iyi bir hikâyeye zemin oluşturabilir. Ben de Miles Morales ve Riri Williams’a kızmış biri olsam bile bu yeni Kaptan Amerika hikayesini heyecanla takip ve tavsiye ediyoruz.

captain-america-steve-rogers-2

Efe Sarıtunalı

2001 Manisa doğumluyum. İzmir Fen Lisesi'nde okuyorum. Çizgi roman okur ve günü geldiğinde yazabilme hayali kurarım. En büyük tutkularım kitaplar (özellikle bilimkurgu, fantastik veya polisiye) ve bilgisayarım. İleride yazılım mühendisi olmak ve bilgisayar oyunları yapmak istiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

221b 4.sayi

Yerli Polisiye Dergisi 221B’nin Yeni Sayısı Çıktı!

fasizm kehanetleri geroge orwell

Distopyanın Ustası George Orwell’dan “Faşizm Kehanetleri” Raflarda!