in

Kedo: İstanbul’a Bir Masal Yeniden Bizlerle

Şekip Davaz imzalı, İstanbul’da geçen modern bir Çizmeli Kedi masalı olan “Kedo: İstanbul’a Bir Masal”, yıllar sonra KaraKarga Yayınları tarafından tekrar basıldı.

kedo istanbul a bir masal ust
- Reklam -
- Reklam -

Aslen 1991 yılında yazılan fakat yıllarca tozlu raflarda kalan, daha sonrasındaysa ilk kez Oğlak Yayınları tarafından basılan Kedo: İstanbul’a Bir Masal, uzun bir aradan sonra bu kez KaraKarga Yayınları etiketiyle bizlerle tekrar buluştu.

Modern bir Çizmeli Kedi masalı olarak özetleyebileceğimiz bu grafik romanda 1930’ların İstanbulunda Pera’ya yerleşen ihtiyar Çizmeli Kedi’nin, Mösyö Kedo‘nun yaşadıklarına şahit oluyoruz.

Şekip Davaz‘ın yazıp çizdiği eserin arka kapak yazısı şu şekilde:

- Reklam -

Mösyö Kedo, İstanbul’da yaşayan yaşlı bir kedi. Çizmeli Kedi masalından kopup 1930’ların Pera’sında yeni bir hayat kuruyor. La Fontaine’in, Grimm Kardeşler’in, Ezop’un masallarında biçilen rollerden sıyrılmak istiyor ve önüne çıkan masal bekçileriyle hesaplaşıyor. Kendi öyküsünün peşinden koşarken, okuru masalların dünyasında  ve eski İstanbul sokaklarında gezintiye çıkarıyor.

- Reklam -

Şekip Davaz’ın 1991 yılında çizip tozlu raflarda sakladığı Kedo, çizgi roman tarihi içinde keşfedilmemiş edebi bir hazine.

KaraKarga Yayınları tarafından basılan 144 sayfalık grafik romana tüm satış noktalarından ulaşabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

bitmeyen savas ust

Bilimkurgu Klasikleri’nde Sıra “Bitmeyen Savaş”ta

silver surfer agit ust

Silver Surfer: Ağıt – Bir Veda Senfonisi