in

Ms. Marvel Üçüncü Cildiyle Raflarda

Marvel Comics’in okunma rekorları kıran, sıra dışı kahramanı Ms. Marvel, üçüncü cildi “Deli Divane” ile bizlerle.

ms marvel 3 ust
- Reklam -
- Reklam -

Son yıllarda ülkemizde yaşanan çizgi-roman patlaması sağ olsun, bir zamanlar dilimizde görmeyi ancak hayal edebileceğimiz pek çok grafik eseri artık rahat rahat, hatta büyük bir keyifle okuyabiliyoruz. Hepsini sevsek de herkes gibi bizim de favorilerimiz var elbette ve bunları sizin de okumanız, bu güzelliklerden mahrum kalmamanız için başınızın etini itinayla yemeye devam ediyoruz. Mesela Saga… tam bir şaheser. Aynı şekilde Injustice ve Masallar serileri de öyle. Hatta bunlardan ikincisi için yakın zamanda özel bir dosya bile yapmıştık hatırlarsanız.

Çok sevdiğimiz ve herkeslerin okuması için inatla ısrar ettiğimiz bir başka seriyse G. Willow Wilson imzalı Ms. Marvel. Çünkü Pakistan asıllı Amerikan kızımız Kamala Khan‘ın tıpkı Örümcek Adam’ın gençlik yıllarını anımsatan, sakarlık ve sempatiklik dolu, nerd kültürüyle yoğrulmuş maceralarını okumak çok ama çok keyifli. Başka kimin süper güçlerini kazanmadan önce hayranlık duyduğu bir kahramanla karşılaşınca heyecandan eli ayağı titriyor ki? Ya da onunla selfie çekilmek için bin bir takla atıyor? Tabii ki Kamala!

Başta Hugo olmak üzere pek çok ödül kazanan serinin üçüncü cildi “Deli Divane” geçtiğimiz günlerde Arkabahçe Yayıncılık tarafından raflara sürüldü. Çatlak kızımız Kamala bu kez Asgard’ın haşarı tanrısı Loki‘yle kapışacak. Kim bilir başına ne dertler, ne aksilikler açacak diye merak etmeden duramıyor insan… Üçüncü cildin arka kapak yazısı şöyle:

- Reklam -

KAMALA YENİ, KORKUNÇ BİR TEHDİTLE YÜZ YÜZE: YOĞUN DUYGULAR!

ms marvel 3Sevgililer Günü yaklaşıyor ve Jersey’de havada aşk var! Kamala Khan’ın okul dansına gitmesine izin verilmese de Ms. Marvel’ın böyle bir derdi yok! Tabi tek amacı Asgard’ın en can sıkıcı düzenbazını yakalamak! Evet, bildiniz. Bu Marvel’ın en sevilen şarlatanı Loki’nin de içinde olduğu özel bir Sevgililer Günü hikayesi!

- Reklam -

Sonrasında Jersey’de gizemli bir yabancı boy gösterdiğinde Ms. Marvel ona fena tutuluyor! Çünkü bu yeni çocuk gerçekten ama gerçekten çok tatlı. Bu hissettiklerin de ne, Kamala Khan? Dram! Entrika! Romantizm! Gerilim! Havada uçuşan yumruklar! Ve çok daha fazlasına hazır olun!

Eleştirmenlerden geçer not almış bu yeni seri devam ederken Kamala Khan neden en iyi (ve en sevimli) yeni süper kahraman olduğunu bir kez daha ispatlıyor! Ayrıca, S.H.I.E.L.D ajanı Jemma Simmons Kamala’nın okuluna gizli bir görev için geldiğinde neler olduğuna şahitlik edin!

Çevirisini Sinan Ural’ın üstlendiği Deli Divane kısa süre önce çizgi roman mağazalarındaki yerini aldı. Ms. Marvel hakkında daha fazla şey öğrenmek isterseniz (istersiniz, istersiniiiz) şuradaki incelememize göz atabilirsiniz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

black mirror roportaj

Black Mirror Yapımcılarıyla Röportaj

Viyana Nokta - Süreyyya Evren

Viyana Kuşatmasının Fantastik Bir Yorumu Olan “Viyana Nokta” Yeniden Bizlerle