in

Ninja Kaplumbağalar Cilt 3: Geçmişin Gölgeleri Çıktı

Lider Leonardo, mucit Donatello, karizmatik Raphael ve parti çocuğu Michaelangelo’nun maceraları “Geçmişin Gölgeleri” ile devam ediyor.

ninja kaplumbagalar 3 ust
- Reklam -
- Reklam -

Teenage Mutant Ninja Turtles, Teenage Mutant Ninja Turtles,
Teenage Mutant Ninja Turtles, Heroes in a half shell,
Turtle power!

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 90’lı yıllarda bir fenomen olan Ninja Kaplumbağalar’ın çizgi filmi üstte sözlerini yazdığım açılış şarkısıyla başlıyordu. Her ne kadar şarkıyı çok dinlesek de son sözcükleri herkes farklı söylerdi. Yanlış söylense de doğru söylense de umursamazdık çünkü bizim o an aklımız tamamıyla Ninja Kaplumbağalar’da olurdu.

Ninja Kaplumbağalar’ı sadece birer çizgi film kahramanı olarak sınırlandırmamız hata olur elbette. Ne de olsa hayatlarına önce bir sinema filmiyle başlayıp, sonrasındaysa çizgi roman olarak devam etmiş, en sonunda da o çok sevdiğimiz çizgi filmle çıkmışlardı karşımıza. Ve geçen sene vizyona giren film sağ olsun, New York kanalizasyonlarının tozunu attırmaya devam ediyor bu dörtlü. Kaldı ki Randall Lobb’ın yönetmenliğini üstlendiği, 2014 yılında yayınlanan ve Ninja Kaplumbağalar’ın yaratılış sürecinin anlatıldığı “Turtle Power: The Definitive History of the Teenage Mutant Ninja Turtles” belgeselini izlemenizi tavsiye ederim. Çünkü Ninja Kaplumbağalar onca uyarlanmanın yanı sıra evde kaplumbağa bakmaya da (çizgi filmin yayınlandığı yıllarda İngiltere’de 250.000 kaplumbağa ithal edilmiş) teşvik etmiştir.

- Reklam -

Arkabahçe Yayınları tarafından Türkçeye kazandırılan ve kabuklu kahramanlarımızın yaratıcılarından Kevin Eastman’ın Tom Waltz ile Dan Duncan’la ortaklaşa çalışmasının ürünü olarak karşımıza çıkan Ninja Kaplumbağalar Cilt 3: Geçmişin Gölgeleri’nin tanıtım yazısı şu şekilde:

ninja kaplumbagalar 3Ninja Kaplumbağalar’ın kanalizasyondaki evi Baxter Stockman ve Old Hob’un şeytani iş birliği sayesinde yerle bir halde. Evsizler ve aile üyelerinden biri kaçırıldı. Kahramanlarımızın durumu hiç bu kadar umutsuz olmamıştı. Tüm bunlar yetmezmiş gibi yeni bir düşman kendini gösteriyor…. SHREDDER!

- Reklam -

-Eastman ve Waltz kaplumbağalar için yeni bir yol ve stil yarattı ve bu şu ana kadar mükemmel. (Crave Online)

-Okuması bir zevk. Ninja kaplumbağalar baştan sona kusursuz bir eğlence. (Comic Book Resources)

İlk iki ciltte olduğu gibi üçüncü cilttin de çevirisini Sinan Ural üstleniyor. 104 sayfalık Ninja Kaplumbağalar Cilt 3: Geçmişin Gölgesi internette satışı olmakla birlikte bir hafta içinde raflardaki yerini alacaktır. Eseri elinize aldığınızda önce kapağa dokunun, Ninja Kaplumbağalar’ın o kendine has tarzının işlendiği kapağı hissedin ve sonra TURTLE POWER!

Mustafa İzmirli

1986 Kırcaali doğumluyum. Kırcaali, İzmir, Ankara ve Bolu gibi bir yol haritam oldu. Bu yolculukta Veteriner Hekim oldum ve çalışmaya başladım. Evlendim ve şeker mi şeker kızım dünyaya geldi. Aynı zamanda bilimkurgu ve fantastik eserler arasında bitmek tükenmek bilmeyen bir yolculuğum var. Çok sevdiğim eşim ve biricik kızım Asu ile günümü gün ederken edebiyatın gel-git etkisiyle kendimi Kayıp Rıhtım'da buldum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stephen King "Oyun" Netflix uyarlaması

Stephen King’in “Oyun”u Netflix Tarafından Televizyona Uyarlanıyor

korkma ben varim ust

Korkma Ben Varım: Saatte 200 Kilometre Hızla İlerleyen Kitap