in

Saga’nın Dördüncü Cildi Raflarda!

Son yılların en başarılı çizgi romanlarından biri olan Saga, dördüncü cildiyle sonunda bizlerle!

saga ust
- Reklam -
- Reklam -

Açık konuşalım, Saga’ya doyamıyoruz. Ciltleri ne kadar sürede çevrilirse çevrilsin piyasaya çıktığı ilk günden itibaren pençelerimizi ona geçiriyor, büyük bir iştahla okuyor ve sonrasında etkisinden uzun bir süre boyunca çıkamayıp bir sonraki cildin bir an önce gelmesini bekliyoruz mutsuzlukla. Çünkü o kadar iyi, o kadar bağımlılık yapıcı ve o kadar özgün bir eser Saga.

Sayısız Eisner ve Harvey ödülüne layık görülen, hatta bir de Hugo kazanan Saga’da birbirine düşman iki uzaylı ırkına mensup Marko ile Alana’nın birbirlerine âşık olması ve halklarından kaçarak yasak kızları Hazel’e galakside bir ev bulma çabaları anlatılıyor. Ama “aşk” kelimesini görünce yüzünüzü buruşturmayın hemen, çünkü işler hiç de sandığınız gibi değil. Bir kere Hazel’in annesi Alana küfürbazın önde gideni. Eski savaşçı, yeni pasifist Marko ise çoğu zaman saflığıyla size kahkaha attırmayı başarıyor. Ayrıca Robot Prens, Yalan Kedisi, Vasiyet ve hayalet dadı Izabel gibi çok özgün karakterlere de sahip. Ama sıra cinselliğe geldiğinde de sözünü sakınmadığını da belirteyim ki bu konuda hassas olan okurlarımızı yanıltmayalım.

Dördüncü cildin arka kapak metni şu şekilde:

- Reklam -

saga 4Eisner Ödüllü ikili BRIAN K. VAUGHAN (The Private Eye, Bağdat’ın Aslanları) ve FIONA STAPLES (Mystery Society, Thor)’ın elinden çıkan SAGA, kâinattaki yerlerini bulmak için mücadele eden genç bir ailenin nefes kesici hikâyesini anlatmaya devam ediyor…

Aile tuhaf ve yeni bir dünyayı ziyaret ettiği ve daha da fazla düşmanla karşılaştığı sıralarda, bebek Hazel sonunda yürümeye başlamıştır. Bu sırada talihsiz ebeveynleri Marko ve Alana devam etmekte zorlanmaktadırlar.

- Reklam -

Marmara Çizgi tarafından dilimize kazandırılan, çevirisini Burç Üner’in üstlendiği Saga 4 geçtiğimiz hafta sonu çıkışını yaptı ve kendisine tüm kitapçılardan ulaşmak mümkün.

Seriyle ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz sizleri ilk cilt için kaleme aldığımız detaylı incelememize alalım.

Hadi Saga 5 çıksın artık!

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Metropolis Film - Dizi Uyarlama

Kült Bilimkurgu Filmi Metropolis Televizyona Uyarlanıyor

assassins creed son nesil ust

Assassin’s Creed: Son Nesil Ön Siparişte