in

Sandman 3: Düş Ülke Ön Siparişte!

Neil Gaiman’ın efsanevi çizgi roman serisi Sandman’in üçüncü cildi yeni çevirisiyle raflardaki yerini almaya hazır.

sandman 3 ust
- Reklam -
- Reklam -

İthaki Yayınları, Neil Gaiman’ın dünyaca meşhur çizgi şaheseri Sandman’i yetkin çevirisi ve yenilenmiş renkleriyle tekrardan dilimize kazandırmaya hız kesmeden devam ediyor!

Daha önce Prelüdler & Noktürnler ve Bebek Evi adlı ilk iki cildi bizlerle buluşturan yayınevi, üçüncü cilt Düş Ülke‘yi de arayı fazla soğutmadan beğenilerimize sunuyor.

Düş Ülke aynı zamanda Shakespeare’in Bir Yaz Gecesi Rüyası adlı oyununun Sandman evrenine uyarlanmış hâlini içeren o ünlü macerayı da bünyesinde bulunduruyor.

- Reklam -

Üçüncü cildin arka kapak yazısı şu şekilde:

sandman 3SANDMAN’in bu sıradışı cildinde birbirinden farklı dört macera bir araya geliyor: William Shakespeare’in ilk Bir Yaz Gecesi Rüyası performansını konu edinen ve oyunla aynı adı taşıyan Dünya Fantazi Ödüllü öykü; bir romancıya ilham vermesi için esir tutulan ilham perisi Kalliope’nin hikâyesi; insanlığın tahakkümüne kedigözü misali ışık tutan bir fabl; son olarak da ölmeyi arzulayan, ölümsüz, yok edilemez bir kadının son anıları.

- Reklam -

Bunlara ek olarak, yazar ve çizer tarafından notlarla desteklenen ve çizgi roman yazımına dair büyük ipuçları veren, Neil Gaiman’ın “Kalliope” orijinal metni de öykülere eşlik ediyor.

Çevirisini üstat Elif Ersavcı‘nın üstlendiği cilt şu anda ön siparişte. Raflardaki yerini alma tarihiyse 10 Şubat.

Dilerseniz serinin ilk cildi için yaptığımız, çeviri ve baskı kalitesi karşılaştırmalı incelememize buradan ulaşabilirsiniz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülşah Elikbank ile Fantastik Roman Yazma Atölyesi

Gülşah Elikbank ile Fantastik Roman Yazma Atölyesi “Büyülü Diyarlar”a Katılın!

Talihsiz Serüvenler Dizisi incelemesi netflix

Talihsiz Serüvenler Dizisi: Bu Kadar Trajedi de Fazla Ama!