in

Scott Snyder, Batman Macerasını Noktalıyor

Scott Snyder ile Sean Murphy, “Batman: Last Light” adlı post-apokaliptik temalı bir hikâye için son kez bir araya geliyor.

Scott Snyder, Batman Macerası
- Reklam -
- Reklam -

New York’ta düzenlenen Comic-Con etkinliğinde konuşan Scott Snyder, bir zamanlar Grant Morrison’un kendisine verdiği “kahramanların bir doğuşu ve ölümü olmalı” tavsiyesine uyacağını açıkladı. Ve bu uğurda Batman’e bir “son” yazmak için kolları sıvadığını belirtti.

Snyder yaptığı açıklamada The Wake ve Amerikan Vampiri’nde birlikte çalıştığı Sean Murphy ile son bir Batman macerası hazırladıklarını belirtti. Batman: Last Knight (Batman: Son Şövalye) başlığıyla yayınlanacak serüvende post-apokaliptik bir Gotham’ı okuyacağız. Snyder, Last Knight’ı şu şekilde özetledi:

Batman bir anda uyanır ve… kendisini gençleşmiş bulur. Ama gözlerini kıyamet sonrası bir dünyanın çorak topraklarına açmıştır; yok olmuş Gotham’ın kumlarında ağır ağır ilerler. Joker’in kellesi kemerine zincirlenmiş hâldedir. Ama Joker hayattadır ve “Kımılda evlat, kımılda!” gibi şeyler söyler ona. İçinde yaşlanmış bir Wonder Woman, bebek bir Superman gibi şeyler olacak. Bu tıpkı kendi “Yalnız Kurt ve Yavrusu” hikâyemi yazmak gibi.

- Reklam -

Eh… Bize daha çok kendi “İhtiyar Logan” hikâyeni yazıyormuşsun gibi geldi Scott. Yine de anlattıkları ilgimizi çekmedi desek yalan olur. Batman’in “sonuyla” ilgili de şöyle bir yorumda bulunuyor kendisi:

Bu gerçek bir ölüm değil aslında, gerçekten. Sadece benim versiyonum olan Batman’de bir kapanış. Bunun uzun bir süre boyunca yazacağım son Batman hikâyem olmasını istiyorum.

- Reklam -

Yani bu demek oluyor ki ünlü çizgi roman senaristi Batman’e “uzun” bir süre ara verecek. Kara Şövalye’yle olan macerasına Gotham Kapıları ile başlayan Snyder, Yeni 52 akımının başlamasıyla birlikte Batman serisinin baş senaristi olmuş ve bizlere Baykuşlar Divanı, Ailenin Ölümü gibi JBC Yayıncılık aracılığıyla okuma şansına eriştiğimiz birbirinden enfes serüvenler sunmuştu. DC’nin yeni serisi Rebirth’ün Batman senaristi de yine Snyder’dı.

Bunlara ek olarak çizer Sean Murphy de resmî Twitter hesabından Batman: Last Knight’ın ardından yazarlarla çalışmayı bırakacağını ve bundan böyle kendi eserlerini yazıp çizmeye başlayacağını duyurdu:

“Snyder’dan sonra Batman serisinin başına kimin getirileceği merak konusu. Her şeye rağmen Last Knight’ı heyecanla bekliyoruz! Dilimizde görmek ümidiyle…”

İhsan Çağatay Boz

1991 yılında geldiğim bu dünyanın mevcut gerçekliğinden hiçbir zaman memnun olmamam hasebiyle oyunların ve kitapların sonsuz dünyasında yaşarken, her şeyi istediğim şekilde bükebildiğim öyküler yazıyorum. Tarih ve felsefenin yanı sıra insanlığın nükleer savaşlar, durdurulamayan virüsler veya kontrolden çıkan yapay zeka ile intihar ettiği veya karanlığa gömüldüğü eserlere de ilgim ve takdirim sonsuz. Son olarak, George Romero ile başlayan zombi sevdam katlanarak devam etmekte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blade Runner 2049 sansür

Blade Runner 2049’un Uğradığı Sansüre Tepki Gecikmedi

romankahramanlari32

Roman Kahramanları #32’de Roald Dahl ve Italo Calvino Var