in

Şehzade Yangını Üçüncü Kitabıyla Devam Ediyor

Muhteşem çizimleri ve sürükleyici hikayesiyle hayran kaldığımız Şehzade Yangını serisinin 3. kitabı çıktı.

sehzade yangini 3 ust
- Reklam -
- Reklam -

Bazı haberler vardır. Günün alakasız bir saatinde alakasız bir yerde duyarsınız ve yüzünüzde geniş bir gülümseme oluşur. İşte bu haber de öyle bir haber, en azından benim için öyle. 1768 İstanbul’una geri dönüyoruz.  Yeni nesil Türk çizgi romanlarının başarılı örneklerinden olan Şehzade Yangını, 3. kitabı ile devam ediyor.

Şehzade Yangını Türkiye’nin başarılı çizgi roman yayınevlerinden olma yolunda giden, yayınladıkları yenilikçi ve farklı çizgi romanlarla dikkat çeken Sırtlan Kitap tarafından basılıyor. Yazarı ve çizeriyse 2014 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nden mezun olan ve 2009 yılından beri çeşitli reklam ajansları ve dergiler için illüstrasyon çalışmaları yapan Selçuk Ören. Üçüncü kitabın tanıtım bülteni aşağıda:

sehzade-yangini-3Selçuk Ören’in yazıp çizdiği “Şehzade Yangını” serisinin üçüncü kitabı, 1768 yılında Galata’da yangının ortasında kalan Karanfil Paşa’nın isminin nereden geldiğinin hikayesi… O vakitler bahçenin nizamından, heybetli bir adam olan Zambak Ağa mesuldü. Düzeni sağlamanın en iyi yolunun korku olduğunu düşünür, su aygırı derisinden yapılma kamçısını bunun için kullanırdı. Dört kadınlı ev, fırtınada kalmış sandala benzer derler… Harem ise alabora olmaya yüz tutmuş bir kadırgaya benzerdi. Harem ağaları da bu kadırganın batmadan seyrine devam etmesini sağlardı ve bu yolda her şey mübahtı. O şanslı oldukları sanılan gözdeler, mendil daha havadayken çok büyük bir düşman kazanırdı: Şehzade anneleri… Oğul sahibi sultanlar, yeni rakiplerini hemen ortadan kaldırmak isterlerdi ve bunun için de harem ağaları en iyi silahtı.

- Reklam -

Üçüncü cilt normal beyaz kapaklı baskısının yanı sıra sadece Arkabahçe çizgi roman dükkânlarında satılacak, sınırlı sayıda hoş bir siyah kapağa daha sahip.

- Reklam -

Eğer ki Şehzade Yangını’nı merak ettiyseniz serinin ilk kitabını sitemizde sürprizbozansız olarak incelemiştik. Kendisine buradan ulaşabilirsiniz. İyi okumalar.

sehzade-yangini-3-arkabahce

Efe Sarıtunalı

2001 Manisa doğumluyum. İzmir Fen Lisesi'nde okuyorum. Çizgi roman okur ve günü geldiğinde yazabilme hayali kurarım. En büyük tutkularım kitaplar (özellikle bilimkurgu, fantastik veya polisiye) ve bilgisayarım. İleride yazılım mühendisi olmak ve bilgisayar oyunları yapmak istiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

stan lee dc

Stan Lee, DC Comics’in Nasıl Güzel Film Çekebileceğini Açıkladı

alan moore

Alan Moore’dan Çizgi Roman Dünyasına Veda