in

Sümeyye Kesgin’in Çizdiği “Elsewhere” Artık Türkçede!

Amelia Earhart’ın hayatından esinlenerek Jay Faerber tarafından yazılan ve Sümeyye Kesgin’in çizimleriyle hayat bulan Elsewhere, Sırtlan Kitap etiketiyle raflarımıza gelmeye hazırlanıyor.

baskabiryer ust
- Reklam -
- Reklam -

Amelia Earhart, havacılık tarihini ilgi duyanların mutlaka duyduğu bir isimdir. 1897 yılında ABD’de dünyaya gelen Earhart, I. Dünya Savaşı’nda askerî hemşirelik yaptıktan sonra havacılık alanında yaşanan gelişmelere ilgi duymaya başlamış, 1928 yılındaysa Atlas Okyanusu’nu yolcu olarak geçen ilk kadın olarak meşhur olmuş. Bu durum hoşuna gitmiş olacak ki, Mayıs 1932’de Kanada yakınlarındaki Newfoundland adasından İrlanda’ya uçarak Atlas Okyanusu’nu tek başına geçmiş. Daha sonra ABD’yi baştan başa uçtuktan sonra, Newfoundland-İrlanda arası mesafeden daha uzun olan Hawaii-California arasını uçan ilk kişi olmuş. İlklere ve uçuşlara doyamayan Earhart, 1937 yılında çift motorlu bir uçakla dünya turuna çıkmış, ancak yolculuğunun üçte ikisini tamamladığı sırada, Pasifik Okyanusu’nun ortalarında kaybolmuş. ABD Hükümeti o zamana kadar yapılan en kapsamlı arama çalışmalarını yapmış olsa da Earhart bulunamamış.

baskabiryer kapak

İşte Image Comics tarafından yayımlanan ve Copperhead serisinin de yaratıcısı olarak bilinen Jay Faerber’in yazdığı ve Sümeyye Kesgin’in çizimleriyle hayat bulan Elsewhere veya Türkçesiyle Başkabiryer de buradan sonrasını konu alıyor. Earhart, Pasifik Okyanusu’nun ortasında kaybolunca gizemli bir şekilde bambaşka bir dünyaya ışınlanıyor ve bu dünya uçan yaratıklar ve tuhaf medeniyetlerle dolu. Amelia’nın Dünya’ya geri dönme çabası sırasında yaşadıklarını anlatan serinin ABD’de şimdilik dört sayısı yayımlanmış ve beşinci sayısıysa mart ayında yayımlanacak.

- Reklam -
- Reklam -

Serinin Sırtlan Kitap etiketli Türkçe baskısına ocak ayının sonunda kavuşacağız. Umarız Sümeyye Kesgin’in kendine has çizgilerini başka büyük çizgi roman firmalarının büyük serilerinde de görmeye devam ederiz.

Türker Beşe

Müzmin arkeolog adayı. 4 yaşında atari oynamakla başlayan oyunculuk macerası şiddetle devam etmektedir. Okuma zevki günden güne değişmekle birlikte, tuhaf kurgu, büyülü gerçeklik ve tekinsiz korkudan aldığı keyfi hiçbir türden alamaz.

Kurmaca İşler Atölye

Kurmaca İşler’den Yeni Atölye: “Öyküleriniz Kitaplaşıyor!”

king pen amerika

PEN Amerika’nın Edebiyat Hizmeti Ödülü Stephen King’in Oldu