in

Kült Bilimkurgu Çizgi Romanı Valérian Artık Türkçe

Dünyaca ünlü Franko-Belçika çizgi roman serisi Valérian, Yapı Kredi Yayınları aracılığıyla raflardaki yerini aldı.

valerian ust
- Reklam -

Franko-Belçika ekolü, şimdiye kadar çıkardığı birçok eserle adından söz ettiren önemli bir çizgi roman akımdır. Bu ekolü isim olarak tanımasanız bile, uluslararası ün kazanmış Asteriks, Red Kit, Tenten ve Şirinler gibi eserlerle tanışıklığınız illaki vardır. Yakın zamanda yine bu akımdan çıkan ve Alejandro Jodorowsky ile favori çizerlerimden Mœbius’un kült bilimkurgusu Incal’i Gerekli Şeyler aracılığıyla okuma imkânı bulmuştuk hatırlarsanız.

Şimdiyse kısa bir süre önce sinemaya da uyarlanan bir diğer kült bilimkurgu serisi Valérian, Yapı Kredi Yayınları etiketiyle Türkiye sınırları içerisine giriş yaptı. İlk olarak 1967 yılında Pilote dergisinde yayınlanmaya başlayıp, 2010 yılında sonlanan serinin yazar koltuğunda hayatı boyunca çeşitli ödüller kazanmış Pierre Christin, çizer koltuğundaysa yine bol ödüllü Jean-Claude Mézières var. Valérian: Kötü Rüyalar Cilt 0 ile insanlığın rüya alemini korumak için uzayzaman ajanları Valérian ve Laureline’ın galakside tarih boyu sürecek maceraları başlıyor. Gelin tanıtım bültenine bakalım:

valerian 02720 yılı. Işınlanmanın 2314 yılında keşfedilmesinden beri çalışma kavramı yok olmaya yüz tutmuş, insanlık rüya hizmetlerinin programladığı rüyalarında kendinden geçmiş… Kıymetli uzayzaman ajanı Valerian ise, insanlığın rüya âlemini korumak adına rüyaları kâbusa dönüştürme peşindeki Xombul’e karşı harekete geçiyor ve galakside tarih boyu sürecek nefes kesen bir macera başlıyor.

- Reklam -

Pierre Christin ile Jean-Claude Mézières’in olağanüstü hayal gücünden, Valerian ile Laureline karakterleri ilk kez 1967 yılında Pilote dergisinde hayatlarına başladı. Bu zamanın ötesinde yaratıcı ve cesur eser kısa sürede bilimkurgu seven okurun olmazsa olmaz çizgi romanları arasında yerini aldı.

- Reklam -

Valerian ile Laureline, uzayzaman ajanları, tarihin esrarengiz yıllarında maceradan maceraya atılıyor, 28. yüzyılı tehdit eden tehlikeleri bertaraf etmek uğruna cesurca görevden göreve koşuyor, tarihte devriye geziyorlar.

Çizgi romanın çevirmenliğini Ersel Topraktepe üstleniyor. Editör koltuğunda Hazal Bilgen var, düzeltiyse Filiz Özkan‘a ait. Valérian’ın ilk sayfalarına tadımlık olarak şuradan bakabilirsiniz, şimdiden iyi okumalar!

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Bir Yorum

Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülşah Elikbank - Atölye

Gülşah Elikbank İle E-Atölye Günleri Başlıyor

fantastik bilimkurgu film dizi 2019

Gelecek Tüm Fantastik ve Bilimkurgu Dizi/Film Uyarlamaları 2017