in ,

Warner Bros.’tan Bir Joker Filmi Geliyor!

Warner Bros, Batman’in baş düşmanı Joker’in köken hikâyesini anlatan bir film için kolları sıvadı. Üstelik efsane yönetmen Martin Scorsese eşliğinde!

joker ust
- Reklam -
- Reklam -

Çizgi roman dünyasında karakterlerin birçoğunun köken hikayesi doğrudan anlatımlarla veya çeşitli atıflarla okuyucuya aktarılır. Ancak konumuz Joker gibi biri olunca işler bir hayli karışıyor. İlk olarak 1940 yılında ortaya çıkan bu kaotik karakter için bugüne dek birbirinden farklı birkaç köken hikâyesi anlatıldı. Önce kimyasal bir tankere düşen Red Hood oldu, ardından Red Hood tarafından kullanılan ve yine kimyasal tankere düşen talihsiz bir laboratuvar asistanı. Bazen karısı bir polis tarafından öldürüldüğü, bazen de karısı hamile olduğundan para için suça bulaştı. Kimi zaman sadist bir gangster oldu kimi zamansa meteliksiz bir komedyen. Ancak hiçbirine kesin olarak “şu doğrudur” diyemiyoruz çünkü Suçun Soytarı Prensi her seferinde başka bir öykü anlatıyor bizlere. Kendisinin de dediği gibi; “Bazen öyle hatırlıyorum bazen şöyle… eğer bir geçmişim olacaksa çoktan seçmeli olmasını tercih ederim!” Bu bilinmezlik ona ekstra bir boyut katıyor ve çok sevilmesinin nedenlerinden biri de bu.

Ancak görünen o ki işler değişmek üzere. Çünkü Warner Bros. cephesi geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamayla Joker‘in geçmişini ve nasıl ortaya çıktığını konu alan bir film çekeceğini açıkladı. Deadline‘da yer alan habere göre film efsanevi yönetmen Martin Scorsese (Taxi Driver,  Goodfellas) tarafından hazırlanıyor ve kendisinin sık sık kullandığı, 80’lerde geçen bir gangster filmi tadında olması planlanıyor. Yönetmen koltuğunda The Hangover ile adından söz ettirmiş Todd Phillips oturacak ve senaryoyu Scott Silver (8 Mile) ile birlikte yazacaklar. Joker’i kimin oynayacağıysa şimdilik belirsiz. Ancak Jared Leto olmayacağı kesin. Hatırlayacağınız gibi ünlü aktörün Suicide Squad‘ta canlandırdığı Joker – tıpkı filmin kendisi gibi – kimileri tarafından çok beğenilmiş kimilerinin de nefretini kazanmıştı.

Leto yerine başka bir aktör düşünülmesinin asıl sebebiyse bu yeni Joker filminin DC Sinematik Evreni’nin bir parçası olmaması. Evet, doğru okudunuz. DC Comics, tıpkı Elseworld serisi tadında farklı gerçekliklerde geçen ve daha serbest, daha özgün hikâyeler anlatan bir de sinematik evren başlatıyor. Yeni Joker filmi de bunların ilk ayağı olacak.

- Reklam -

Bu haberin güzel detaylarından biri yapımın pek de iyi gittiğini söyleyemeyeceğimiz DCEU’dan ayrı olması. Şimdiye dek izlediğimiz DC filmleri, ekonomik olarak yüksek rakamlara ulaşsa dahi kalite açısından herkesi memnun edemedi. Özellikle Suicide Squad sonrasında sinematik evrene dair umutlarımız iyice yerin dibine girmiş, ancak son çıkan Wonder Woman ile işler biraz toparlanmıştı. Wonder Woman ve Man of Steel gibi, köken hikayesine odaklanan solo işler, diğer filmlere göre daha iyi eleştirilerse aldı. Bunun sebebi senarist ve yönetmenlerine daha fazla özgürlük sağlanması olabilir pekâlâ. DC genişletilmiş evrenine bağımlı olmayacağı için, bağımsız ve cesur bir iş görebilme ihtimali umutları ve heyecanı arttırıyor.

- Reklam -

Öte yandan beyazperdede iki farklı Joker‘in olması ve ikisini de farklı kişilerin oynaması bazı kişiler için kafa karışıklığına neden olabilir. Ayrıca her ne kadar işin içinde Martin Scorsese gibi bir usta olsa da Hangover gibi bir komedi filminin yönetmeninin karanlık bir gangster filminde nasıl bir iş çıkaracağı, 80’lerin Gotham’ını ekrana nasıl yansıtacağı da büyük merak ve bir parça da endişe konusu. Ek olarak, şimdiye kadar üç farklı live-action Joker tasviri görmüş olsak bile (Jack Nicholson, Heath Ledger, Jared Leto) hiçbiri bu karakterin köken hikâyesini konu almamıştı. Ve Joker‘in geçmişini gerçekten bilmek isteyip istemediğimiz de cabası…

Açık bir şekilde, bu yeni duyuru beraberinde bir sürü soruyu da getirecek aynı zamanda WB ve DC için de birçok yeni olasılığın doğduğu heyecanlandıran bir hamle oldu.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

maderzad palas

Maderzad Palas: Büyülü Bir İstanbul Fantazyası

komplike dergi ust

Komplike Dergi Yayın Hayatına Başladı!