in

Watchmen, Yeniden: Gözcüleri Bu Defa İthaki Gözleyecek

Watchmen, bize bir kez daha “Kim gözleyecek gözcüleri?” dedirtecek. Alan Moore imzalı eser, İthaki Yayınları etiketiyle raflarda.

watchmen ithaki ust
- Reklam -
- Reklam -

Alan Moore’un magnum opusları arasında yer alan Watchmen eserine hepimiz aşinayız. Onu Türkçede ilk kez Gerekli Şeyler aracılığıyla okumuş, beyaz perdede Zack Snyder yorumuyla izlemiştik. Şimdiyse İthaki Yayınları etiketiyle tekrar raflarda!

Kimse kusura bakmasın, ben filmini de bir o kadar sevmiştim. Dönüp dolaşıp izlediğim filmlerden olmaya devam ediyor kendisi. Ama Watchmen’i başka bir çeviri ve yeni bir baskıyla okumaya da asla hayır diyecek değilim.

İthaki Yayınları’nın baskısına dikkat edecek olursanız DC’nin yeni logosunu göreceksiniz. Bu baskı, Watchmen: International Edition (Uluslararası Edisyon) olan versiyonu. Çizer Dave Gibbons’ın yeni bir kapak ve giriş yazısıyla derlediği bu edisyon, aynı zamanda yeni skeçler ve bazı sürprizler de içeriyor. Ana konuysa elbette aynı.

- Reklam -

Çok manidar bir zamanda raflardaki yerini alan Watchmen, bize bir kez daha “Kim gözleyecek gözcüleri?” dedirtecek. Ama tam da bu sırada, tanıtım metnine bir göz atalım:

Watchmen – Alan Moore | Arka Kapak Yazısı

Watchmen - Alan Moore

Seksenli yılların ortasında Alan Moore ve Dave Gibbons, çizgi roman tarihini kökten değiştiren ve popüler kültürün çizgi roman algısını yeni baştan yazan eşsiz bir eser yarattılar: WATCHMEN. Sıklıkla çizgi romanların ciddiye alınmasını sağlayan ilk eser olduğu söylenen WATCHMEN, süper kahramanların çok yönlülüğünü, psikolojik karakter derinliğini olabilecek en gerçekçi biçimde yansıtan yegâne eser.

- Reklam -

Amerikalı süper kahramanların varlığının bile tarihe farklı bir yön verdiği bir dünyada, Amerika Vietnam Savaşı’nı kazanmıştır, Nixon hâlâ başkandır ve Soğuk Savaş devam etmektedir. WATCHMEN bir cinayet öyküsü olarak başlasa da kısa sürede tüm gezegeni ilgilendiren bir komplonun izleri ortaya çıkar. Nihayetinde, tekrar bir araya gelmiş bu kahramanlar -Rorscach, Gece Kuşu, İpek Hayalet, Dr. Manhattan ve Ozymandias- inançlarının sınırlarını zorlamak ve iyi ile kötünün çizgisinin nereye çizileceğini kendilerine sormak zorunda kalacaklardır.

Bu edisyonda, eserin yaratılış sürecindeki daha önce yayınlanmamış çizim taslakları ve çizer Dave Gibbons’ın yeni önsözü de metinlere eşlik ediyor.

Hugo Ödülü Kazananı
Locus Ödülü Kazananı
Eısner Ödülü Kazananı

Watchmen Hakkında Ne Dediler?

“GRAFİK ROMANDA BİR DÖNÜM NOKTASI.”
-Time-

“SANATKÂRLIĞIN ZİRVESİNDE BİR BAŞYAPIT.”
-Entertainment Weekly-

“EN BÜYÜK ESİN KAYNAKLARIMDAN.”
-Neil Gaiman-

N. Can Kantarcı tarafından çevrilen eser İthaki Yayınları aracılığıyla hem raflardaki, hem de fuardaki yerini aldı.

Çizgi roman hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hazal Çamur

2009 yılında Kayıp Rıhtım'a elimi verdim, sonra da ruhumu kaptırdım. Bu yolun devamında çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap incelemelerim, TRT Radyo 1'de canlı yayın konuğu olarak katılıp kurgu edebiyatını anlattığım 2 yayın, 5 yıldır süren Kahramanın Yol Türküsü adlı kendi edebiyat temalı radyo yayınım, kitap inceleme videoları serim Kayıp Rıhtım İnceliyor ve bir de bonus olarak Oyungezer Dergisi'nin kültür sanat sayfalarında düzenli yazarlığım oldu. Tüm bunların yanı sıra, gerçek hayatın sıkıcılığında, bir bilgisayar mühendisi olarak yaşıyorum. Ama biz ona Clark Kent kimliğim diyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul kitap fuari 2016

35. İstanbul Kitap Fuarı Başladı

kudret ust

Ödüllü Bilimkurgu “Adalet”in Devamı “Kudret” Nihayet Bizlerle!