in

221B Polisiye Ekspresi, Kuzey Rüzgârlarıyla Geliyor

Kadıköy’den yola çıkan polisiye dergisi 221B, 13. sayısıyla “Kuzey Polisiyeleri”ni ağırlıyor.

221b 13 ust
- Reklam -

Son iki yıldır beğeniyle takip edilen yerli polisiye dergisi 221B, üçüncü yılına on üçüncü sayısıyla giriyor ve dünyadaki polisiye tutkunlarının da yakından takip ettiği “Kuzey Polisiyeleri”ni mercek altına alıp dosya şeklinde okuyucularına sunuyor.

Gelin hep birlikte bu dosyanın içeriğine kısaca göz atalım; Erol Üyepazarcı’nın kaleme aldığı “Ahir Zaman Hafiyeleri” köşesi İsveçli ustalar Per Wahlöö ve Henning Mankell hakkında detaylı bilgiler barındırırken, Ceyhan Usanmaz’ın “Kuzey Rüzgârları” bölümü de ülkeler ve kadın dedektifler hakkında ilginç bilgiler içeriyor. Aynı zamanda Nesbo, Ufuk Kaan Altın’a verdiği röportajda Yaşar Kemal kitaplarını sevdiğini açıklarken yarattığı dedektifi Harry Hole de “Dedektifler Ne Yer Ne İçer?” bölümünde Fulya Turhan’ın konuğu oluyor. Ayrıca On iki yıl boyunca Norveç’te yaşayan Ayşe Erbulak “Sakin Kuzeyin Şiddeti…” isimli yazsısında ülkenin polisiyeye bakış açısını aktarırken Ezgi Özcan da “Danimarka’da polisiye başkadır” deyip “Ekran Dedektifleri” köşesinde Borges’ı inceliyor. Ufuk Kaan Altın ise kuzeyin sineme ve dizi uyarlamalarını tek tek irdeliyor.

221b 13Derginin zengin içerikli bu sayısı dosya dışında kalan yazılarıyla da göz dolduruyor; Çınla Akdere Londra sokaklarının 221B Baker Street adresinden yola çıkarak kendisini 4 Bow Street adresinde buluyor ve dünyanın “İlk Dedektifleri”nin izini sürüyor. Tülay Güneş Kılıç “Suç Edebiyatı Divaları” yazısında Barones Orczy’i anlatıyor. Barlas Omay “Barış İstiyorsan Savaşa Hazır Ol!” diyerek Netflix dizisinden de bildiğimiz The Punisher’ın çizgi romanlarını irdeliyor. Mahir Ünsal Eriş’in kaleme aldığı ve Ferit Güleç’in çizdiği Edhem Bey macerası devam ediyor. Yakın zamanda kitabı da çıkan Yankı Enki “Edebi Cinayetler” köşesinde Alfred Hitchcock’un Vertigo filmini değerlendiriyor. Ercan Akbay “Mavi Sakal”ı tüm yönleriyle inceliyor. Özlem Özdemir ise yerli polisiye yazarlarından Çağatay Yaşmut’la bir röportaj gerçekleştiriyor. Doruk Tatar “Dark” dizisini değerlendiriyor. Yigilante Kocagöz “Tuhaf Günler” köşesinde oyun dünyasından L.A. Noire ağırlıyor. Ceyda Kiremitçi Vasiliev’in “Sarı Kantaron” ve Gencoy Sümer’in “Bir Kapalı Oda Cinayeti” isimli öykülerinin yanı sıra okur öyküsü bölümünde ise Burak Sezgin’in “Hayat Gailesi” öyküsü bulunuyor.

- Reklam -
- Reklam -

Yine dopdolu yine göz dolduran bir sayı ile karşımıza çıkan 221B dergisine fiziksel ve sanal mağazalardan ulaşabilirsiniz. Keyifli okumalar…

Mustafa İzmirli

1986 Kırcaali doğumluyum. Kırcaali, İzmir, Ankara ve Bolu gibi bir yol haritam oldu. Bu yolculukta Veteriner Hekim oldum ve çalışmaya başladım. Evlendim ve şeker mi şeker kızım dünyaya geldi. Aynı zamanda bilimkurgu ve fantastik eserler arasında bitmek tükenmek bilmeyen bir yolculuğum var. Çok sevdiğim eşim ve biricik kızım Asu ile günümü gün ederken edebiyatın gel-git etkisiyle kendimi Kayıp Rıhtım'da buldum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

loving vincent 2

Vincent’ten Sevgilerle: Sanat Taklit Edilebilir mi?

Murat Saat Kitaplari

Murat Saat Artık Özgür ve Kitapları Aramızda Dolaşıyor!