in

Korku Sinemasının Karanlık Dergisi “Alacakaranlık” 7. Sayısıyla Raflarda

7. sayısıyla karşımıza çıkan Alacakaranlık Dergi, ekim ayı için yepyeni içeriklerle okuyucularını karşılıyor.

Alacakaranlık Dergi
- Reklam -
- Reklam -

Henüz ilk senesini doldurmamış olmasına rağmen kökleri daha eskilere uzanan Alacakaranlık Dergi, İyi “Kötü Film”den Tolga Demirtaş, korkucu.com’dan Yasin Karakaya ve Murat Özkan, hariboextremeculture‘dan Anıl Koç ve Gökay Aktan, Öteki Sinema’dan Murat Kızılca ve Fatih Danacı gibi isimlerden oluşan deneyimli kadrosu sayesinde bu ay da özgün içeriklerle takipçilerine merhaba diyor.

alacakaranlik dergiİçerik yönünden yazılarından tutun da görsellerine dek ne varsa tamamıyla korku sinemasıyla ilgili olan “Alacakaranlık” dergisinin bu ay bu türe gönül verenlerle buluşturduğu bazı konulardan bahsetmek gerekirse; ön kapakta ressam Fatih Matto’un ve arka kapakta old school dövme sanatçısı Tuğçe Türksoy’un hayat verdiği Leatherface, ağustos ayının sonlarında hayatını kaybeden Amerikan korku sinemasının unutulmaz yönetmenlerinden Tobe Hopper’ın muhteşem mirası The Texas Chain Saw Massacre serisinin yeni filmi vizyona girmeden önce, bu modern şiddet anlatısını Anıl Koç’un kaleme aldığı HİÇ BİTMEYEN KATLİAM adlı yazı, Deniz Cansever çevirisiyle Aaron Williams’ın Tobe Hoopper röportajı, BİR FİLMİ YENİDEN DENEYİMLEMEK: TOBE HOOPER, BAKMADAN İTAAT: ADADAKİ KAYIP ÖZNELLİK adlı makalesiyle Burak Bayülgen, klasik dönemden iki unutulmaz yapım olan Black Moon ve White Zombie üzerinden Gökay Aktan’ın klasik dönem korku sinemasında sömürgecilik tasvirlerini incelediği makalesi Alacakaranlık okuyucularıyla buluşuyor.

Bunların yanında Mehmet Berk Yaltırık, Yeşilçam’dan unutulmuş bir korku komedi filmi olan 1975 yapımı Sevimli Frankenştayn’ı kaleme almış. Sevimli Frankenştayn, Merve Vural’ın çizgileriyle dergide yerini almış bulunuyor.

- Reklam -

Karanlığın kadınlarında ise Semra Doll, ASLINDA İYİ BİR CADI: FAIRUZA BALK yazısıyla bizlerle buluşurken, Kaya Özkaracalar ise Dracula ve Oğlanlar adlı araştırmasında kayıp gay vampir filmlerinin izlerini sürüyor.

- Reklam -

Beril Köroğlu’nun kaleme aldığı ÖLDÜREN SPOR: KORKU SİNEMASINDA FITNESS’ta, 80’li yıllarda endüstriyelleşen fitness ve zayıflama sektörünün korku sinemasına yansımalarını inceliyor.

Korku kültürüne emeği geçen insanlara, kitaplara, dergilere, filmlere, film karakterlerine, bir başka deyişle tanımlaması hem kolay hem de bir o kadar zor olan yaratılışlarındaki korku duygusuna sahip olup da onunla barışık olmayı başarabilenlere karşı bir saygı duruşunda duran bu dergiyi, bazı yerel kitapçılardan, D&R mağazalarından ve kitapyurdu.com adresinden temin edebilirsiniz.

Seray Soysal

Okumayı ve yazmayı öğrendiğimden beri bir şeyler yazıyorum. Daha çok da okuyorum. Sosyoloji okuduğum için inceleme alanım bu dünyanın insanları olsa da ilgi alanım başka dünyalar olduğu için artık MSGSÜ Felsefe Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisiyim. Bir Bellatrix, Auri kadar olmasa da ben de pek buralardan sayılmam zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nam i diger grace ust

Doğan Kitap’tan bir Margaret Atwood Kitabı Daha: “Nam-ı Diğer Grace”

yedikuleli mansur ust

Tarihi ve Fantastik Bir Kabadayı Hikâyesi: Yedikuleli Mansur