in ,

Bir Yabani Dergi Rüzgârı Geçti İzmir’den

Yabani Dergi’nin yazar ve çizerleri toplu imza günü için Uçan Ada çizgi roman dükkânında okurlarıyla buluştu, ortaya güzel kareler çıktı.

yabani dergi sayı 2 üst
- Reklam -
- Reklam -

İlk iki sayısıyla herkesin beğenisini ve takdirini toplayan fantastik, bilimkurgu, korku ve çizgi roman dergisi Yabani’nin yazar ve çizer ekibinden kalabalık bir grup geçtiğimiz hafta sonu İzmir’de okurlarıyla buluşup hem imza dağıttı hem de Drink N Draw etkinliğine katıldı.

İzmir’in yeni çizgi roman mekânlarından Uçan Ada’da gerçekleşen imza gününe ilgi oldukça yoğundu. Gençler kadar her yaştan çizgi roman okuru hem Yabani ekibiyle tanışmak hem sohbet etmek hem de dergilerini imzalatmak için zaman zaman uzun kuyruklar oluşturdu. Öyle ki İthaki Yayınları’nın sevilen çevirmeni Aslı Dağlı’yla birlikte etkinliğin henüz ilk saatlerinde oraya varmama rağmen bir süre dışarıda beklememiz gerekti.

yd imza gunu 6

- Reklam -

yd imza gunu 5

 

İmza için gelen ekip Devrim Kunter, Ömer Tunç, Koral İlhan, Demokan Atasoy, Ümit Türek ve Gencer Özdamar’dan oluşuyordu.

Derginin ilk sayısında bir öyküsüyle yer alan Galip Dursun’un söz verdiği hâlde etkinliğe katılamamasıysa sık sık espri konusu hâline geldi.

yd imza gunu 2

- Reklam -

Yazar ve çizerler daha sonra hızlarını alamayıp duvara tırmandılar! Hayır, şaka yapmıyorum. Gayet ciddiyim efendim. Etkinliğin ardından Uçan Ada’dan çıkan grup, dağcılık teması üzerine kurulu Indoor Cafe’ye geçerek burada duvar tırmanışı ekipmanlarıyla hünerlerini sergiledi.

yd imza gunu 4

Ekip bunun ardından Drink N Draw etkinliğine geçerek hem hayranlarıyla sohbete devam etti, hem de karşılıklı olarak eskizler çizdi.

yd imza gunu 1

Yabani kadrosuna, Uçan Ada ve Indoor Cafe ekibine, Drink N Draw grubuna, eşi ile kızı için çizgi roman almaya gelen ama konuyla hiç alakası olmayan sempatik bayana, her zamanki enerjisiyle ortamı şenlendiren Aslı Dağlı’ya ve onca ünlü isim arasında beni tanıyıp şaşırtan dostlara bu güzel gün için kendi adıma kocaman teşekkürler.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

pera müzesi - fabisad korku hikayeleri

Pera Müzesi ve FABİSAD İş Birliğiyle: Gece Yarısı Korku Hikayeleri

2020 World Fantasy Awards

2016 World Fantasy Award Adayları Belli Oldu