in

CosmicZion Zine #5’te Mısır Mitolojisinden “Anubis” Var!

Mitoloji, fantastik edebiyat ve uzay fanzini CosmicZion Zine’ın 5. sayısı nihayet Mısır topraklarına ulaşıyor! Ocak 2018 tarihli fanzinin yeni sayısı Mısır mitolojisinden mumyalama, ölü ve ölüm ötesi tanrısı “Anubis” temasıyla çıktı.

cosmic zion zine5
- Reklam -
- Reklam -

Her sayısını bir tanrı ya da tanrıçaya adayan CosmicZion Zine, 2017’nin başından beri birçok ulusun mitolojisinin kutsallarını konuk edip bizlerle buluşturdu. “Kutsal vadedilmiş cosmic topraklarda yola çıkan ruh” sloganıyla çıkan CosmicZion Zine (czz), 5. sayısında Mısır mitolojisinden tanrı Anubis’i ağırladı.

CosmicZion Zine, ilk sayısıyla 2017’nin ilk günü, İzmir’de Yunan mitolojisinden Atlas’ı ağırlayarak çıkmıştı. Yayın süresi belirsiz olarak bundan sonraki üç sayısı da İzmir’de çıkmıştı. CosmicZion Zine’ın önceki sayılarını hatırlayalım:

CosmicZion Zine sayı #1 Yunan mitolojisinden evreni omuzlarında taşıyan Atlas

- Reklam -

CosmicZion Zine sayı #2 İskandinav mitolojisinden tüm tanrıların babası, baş tanrı Odin

CosmicZion Zine sayı #3 Anadolu’nun ve dünyanın ana tanrıçası Kibele

CosmicZion Zine sayı #4 Arap mitolojisinden Ay Tanrısı ve baş put Hubel

Czz’nin son sayısı ise 2018’in yine ilk günlerinde geldi. Dünyanın en zengin kültür ve tarihine sahip topraklarına czz anubissahip olan Mısır’ın antik zamanlarıyla CosmicZion Zine’ın yeni sayısında karşılayabiliriz. Eski Mısır’ın gizem dolu dünyası yüzlerce efsaneye, hala açıklanamayan olaylara sahip. Anubis ve diğer tüm Antik Mısır tanrı-tanrıçaları ve ardından gelen firavunların tarihi de bu kültürün en sarsıcı süreçlerinin baş rollerini oluşturuyor. Bu sayıda bu koca tarih içinde minik sayılabilecek bir aralığa ışık tutulmuş: Mumyalamanın mucidi Anubis’in yeraltı dünyasına hakimiyeti ve ölümlülerin dirilişinden sorumlu Anubis.

CosmicZion Zine, yeni sayısının tanıtımını yaparken sözlerine şöyle başlıyor:
CosmicZion Zine’ın 5. sayısına ulaştığı bu dünyada, tanrılar ve tanrıçalar yüzyıllardır yalnız olduğumuzu sandığımız hâlde hüküm sürmekteler.
Adına Batılıların Önde Geleni ya da Kutsal Ülkenin Efendisi de denilen Anubis de bu kutsallardan sadece biri.

Czz’nin yeni sayısında nelerle karşılaşabileceğimize bakalım:

Her sayısında olduğu gibi bu sayıda da mitoloji, fantastik edebiyat ve uzay iç içe verilmiş. İncelemeler, araştırmalar, öyküler ve masalla dolu olan içerikte mumyalama ekibinde kimlerin olduğunu, mumyalayıcının alet çantasında neler bulunduğunu ve mumyaların ne olarak kullanıldıklarını okuyabileceksiniz. Bunun yanında mumyaların sihirli pasaportu olan Ölüler Kitabı da bu sayıda CosmicZion Zine’nın sayfalarında dolaşıyor. Mısır denildiğinde yalnızca dopdolu mitolojisi değil, firavun çağları da konuşmalı. Czz de bunu göz ardı etmeyip “Antik Mısır’da Firavun Zamanı” başlıklı bir araştırma yazısına yer vermiş.

Müzik kısmında her sayı olduğu gibi temanın tanrı ya da tanrıçası için söylemiş tüm şarkılar derlenmiş. Bu sayıczz anubis2 Gökmen Akça’nın derlediği Antik Mısır ve Anubis müzikleri yer almış. Bunun yanında Salif Keita konulu bir inceleme yazısı da okuyabileceksiniz.

Uzay kısmında Burak İpekKüçük Mavi Nokta” köşesiyle yine çarpıcı uzay gelişmeleri aklınızı başınızdan almaya yeltenecek. 2017’yi arkamızda bırakmışken CosmicZion Zine’ın 2018’i karşılayan 5. sayısında “Yaşadığımız Son Bir Yılın Gök Olayları” başlığında geçtiğimiz sene yaşanan tüm gök olaylarını hatırlayabilirsiniz.

CosmicZion Zine’ın 5. Uçuş Ekibi:

Cosmic Yazılar: Czz’nin inceleme ve araştırmaları, Eylül Korkmazyiğit (İnceleme), Xespik (İnceleme), Onur Selamet (Öykü), Elif Şeyda Doğan (Öykü), Can Küçükoğlu (Şiir), İlhami Batı (Şiir), Gökmen Akça (Derleme), Xespik (Müzik İncelemesi), Burak İpek (Uzay Köşesi), Masal (Anonim)

Cosmic Çiziler: CosmicZion Zine’ın Anubis temalı kapak ve arka kapağı Serhan Güneş’in kalemiyle çizildi. İç sayfa çizimlerinde ise Necip Can Karakuş, Aslı Ekim, Gökmen Akça, Akın Altınyıldız, Ezgi Arda, Ceren Bülbün, Lilafelya, Seungyepark uçuş ekibinde yerlerini aldı.

- Reklam -

CosmicZion Zine Dağıtım Noktaları:

İlk aşamada yalnızca İstanbul (Kadıköy) dağıtımları yapılmış olan CosmicZion Zine sayı #5’i kısa süre sonra birçok farklı şehirde de görebileceksiniz. Kadıköy noktaları ise şu şekilde:

Goblin FRP & Oyun Cade, Kafe 26/A, Zapata Cafe, Sosyal Sahaf (Akmar Pasajı), Hayyam Kahve Evi, Mephisto Kitabevi (3. katta), Büyülü Dükkan, Vagon Cafe, Karga Bar, Akademi 1971 Kitabevi Cafe veQahwah Kadıköy.

İzmir (Alsancak) noktaları:

Tiryaki Kedi Cafe, TenTen Cafe, Şirin Baba Çay Evi, Yakın Kitapevi (ücretsiz rafında), Yaşam Vegan Cafe, No:18 Cafe, Doğa Cafe ve Yerdeniz Kitapçısı.

İzmir (Karşıyaka) noktaları:

Karşıyaka Kırmızı Kedi Kitabevi ve Bonito Coffee&Tea House

CosmicZion Zine’a nasıl ulaşacağınızı biliyor muydunuz?czz anubis3

Twitter: @cosmiczionzine & Instagram: cosmiczionzine

Issuu: issuu.com/cosmiczionzine (Tüm sayılara dijital olarak buradan ulaşabilirsiniz.)

Facebook: facebook.com/cosmiczionzine

Site: CosmicZionzine

CosmicZion Zine hakkındaki fikir ve eleştirilerinizi bildirmek, yeni sayılarda herkesin okumasını veya görmesini istediğiniz yazı ve çizilerinizi göndermek için en uygun adres: [email protected]

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kilictaki anka

Barbar Conan: Kılıçtaki Anka | Robert E. Howard

stephen king maine

Stephen King’in Bazı Önemli El Yazmaları ve Taslakları Sular Altında Kaldı!