in

CosmicZion Zine’ın 3. Sayısında Tanrıların Anası “Kibele” Var!

Mitoloji, uzay ve fantastik edebiyat temalı CosmicZion Zine, 3. sayısını tanrıların anası Kibele’ye ithaf ederek raflardaki yerini aldı!

CosmicZion 3 ust
- Reklam -
- Reklam -

CosmicZion Zine mitolojinin büyülü rüzgârını arkasını alarak yoluna emin adımlarla devam ediyor! CZZ’nin Nisan 2017 tarihli 3. sayısında Anadolu topraklarından “Kibele” konuk ediliyor!

Her sayı bir tanrı ya da tanrıçaya atıfta bulunan CosmicZion Zine, ilk sayısında Yunan Mitolojisi’nden Atlas’a, ikinci sayısında ise İskandinav Mitolojisi’nden Odin’e kadar gitmişti. Bu sayı ise Kibele‘yi ön kapakta Ayberk  Oğuz çizimi ile şarkılar ve kuş cıvıltıları içinde, doğaya hükmederken görebiliriz. Arka kapakta ise  Melodi Edremit’in çizimiyle Amazon kadınlarının ne denli temsilcisi olduğunu gösteren ciddiyetiyle otururken karşılaşabiliriz kendisiyle.

cosmiczone 3Peki 3. sayı yalnızca Kibele ile mi dolu? Hayır, bir kısmı öyle diyebiliriz. Bunun yanı sıra fanzinin içinde uzaya dair anlatı ve çok farklı fantastik dünyalardan kopup gelen öyküler de var. Ayrıca CZZ bundan sonra her ay, o ayın uzay olaylarını takvimleştirip içerikte bize sunacağını da belli etti. Tam burada bahsetmemiz gereken bir başka önemli mevzu ise CES adını verdikleri bir sayfa olan Cosmic Efsane Servisi, her sayı bir efsaneyi bize yeniden anlatacak. CES bu sayı, bir İran efsanesi olan “Şarap Efsanesi”ni yazdı. “Czz Diyo ki İzle Dinle Oku” sayfasında ise Kibele ile ilgili neler okuyabiliriz, neler dinleyebiliriz, neler izleyebiliriz, CZZ bizim için büyük bir keyifle derlemiş!

- Reklam -

10 Nisan 2017′de baskıdan çıkan CZZ, 11 Nisan’da İzmir’de dağılmaya başlamıştı bile.

Peki CZZ’ye nerelerde ulaşalım?

İZMİR

Alsancak – Yaşam Cafe,
Alsancak – TenTen,
Alsancak – Kolektif1936,
Alsancak – Tiryaki Kedi Cafe,
Alsancak – Antidepresanat,
Alsancak – Z Kitap Cafe,
Alsancak – Yerdeniz Kitapevi,
Alsancak – Yakın Kitapevi (ücretsiz rafında),
Alsancak – Doğan Kitapevi
Karşıyaka – Quartet,
Karşıyaka – Studio Pub,
Karşıyaka – Bonito
Bornova – Figüran Cafe,
Bornova -İkinci Eskiciler,
Bornova -Teras Cafe

CZZ doğduğu şehir olan İzmir dışında nerelerde bir bakalım!

İSTANBUL

Sosyal Sahaf
Goblin Frp&Oyun Kafe
Nazım Hikmet Kültür Merkezi
Özgen Berkol Doğan Bilimkurgu Kütüphanesi
Karga Art
Vagon Kafe
Dem kafe
Kadıköy 26A Sahaf Kafe

ADANA

Dafne Cafe Art
Nöbetçi Kütüphanesi
Adana Artika Sanat Kursları

YALOVA

77. Kapı Kitapevi

MERSİN

Pozcu Kitapsan
Fanzine Mag & Drink Cafe

UŞAK

Keyif Sanat Kahvesi

- Reklam -

Bu sayı CZZ’de yazı-şiir yazanlar şöyle: Czz Diyo ki: dinle, izle, oku, Nida Seda Küçükşahin, Siyah Sevgili, Sonay Yılmaz, Onur Selamet, Elif the Cosmic, Burak İpek, ContraCeptive, Mehmet Berk Yaltırık, İlhami Batı, Funda Özlem Şeran, Czz Uzay Takvimi/Nisan, Gökmen Akça, Batuhan Aşıktoprak, Can Küçükoğlu, Gizem Aytekin, Bora Kurt, CES (cosmic efsane servisi), Gücünü Güneşten Alan kız ve Berkay Saydam.

Bu sayı CZZ’nin görsel kadrosu ise şöyle: Sena Ulusu, Tugay Doğrayıcı, Mikroplazma, Yiğit Gönlügür, Necip Can, Karakuş, Eda, Furkandusk, Seungyeapark, Sercan Salkır, Ceren Bulbun ve Gökmen Akça.

CZZ 4. sayıyı hangi tanrı ya da tanrıçaya ithaf edeceğini de yakında duyurur. Mayıs ayı CZZ’si hakkında aşağıdaki hesaplardan bilgi edinebilir, aralarına katılmak isteyebilirsiniz!

CosmicZion Zine‘a ulaşmak için:

E-posta: [email protected]

Facebook: https://www.facebook.com/pg/cosmiczionzine

Twitter: https://twitter.com/cosmiczion

CosmicZion Zine 3.2

CosmicZion Zine 3.3

CosmicZion Zine 3.1

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

star wars ken liu ust

Ken Liu Bir Star Wars Romanı Yazıyor

incal ust

Kült Çizgi Roman Incal İlk Cildiyle Raflarda