in

Dedektif Dergi’nin 6. Sayısı Yayınlandı

İnternet dünyasının yerli, ilk ve tek Polisiye e-dergisi “Dedektif Dergi” 6. sayısını yayınlamasıyla dopdolu bir yılı geride bıraktı.

dedektif dergi ust
- Reklam -
- Reklam -

“Polisiye Durumlar” isimli internet sitesi 2011 yılından beri polisiye tutkunları tarafından ilgiyle takip ediliyordu. Bu yıl ise ülkemizde bir ilki gerçekleştirip bir polisiye e-dergi yayınlamaya başladılar: İki ayda bir makaleleri, öyküleri ve sevilen polisiye bulmacalarıyla bizlerle bululan Dedektif Dergi. Şimdi ise 6. sayılarıyla dopdolu bir yılı geride bırakıyorlar. Bu sayıda sizleri neler beklediğine de kısaca değinelim.

Şebnem Şenyener’in “Boş Ev Macerası” dizisi 3. bölümünde A. Conan Doyle’un İstanbul ziyareti ve Padişah’la aralarında yaşanılanlar yahut yaşanılamayanlar konu ediniliyor. Yaprak Öz’ün “Noel Sürprizi” Charles Lawson ve ailesinin 1929 Noel akşamında yaşadıkları korkunç olayı içeriyor. Arkın Gelişin’in “Kadın Seri Katiller” serisi 6. bölümünde (Zehir Gibi Kadınlar) bir hemşire ve bir dadının soğukkanlılıkları ve yöntemleri şaşırtıyor. Pelin Erdem “Seri Katil Kimdir?” yazısında Astrolojinin katiller üzerindeki etkisini irdeliyor. Devrim Şenyaman ise “Kanlı Noel ya da Hindi, Halk ve Ölüm Üzerine” isimli yazısında Kıbrıs’ta yaşanılan olayları derinlemesine inceliyor.

Ayrıca bol bol polisiye hikaye sizleri bekliyor: Funda Menekşe’nin “Kim Ölmeli?”, Ceyda Kremitçi Vasiliev’in “On İki Çeyrek”, Tuğba Turan’ın “Tilda ve Diğerleri 6: Uçan Kuş”, Ulaş Özkan Emrah Poyraz’ın “Ölüm Bestesi”, Özden Solak’ın “Bir Yılbaşı Polisiyesi – Kusursuz Cinayet Yoktur”, Nilgün Kolgar Çalışkan’ın “Müge Kılıç Polisiyesi: Kristal Yıldız”, Ramazan Eraslan’ın “Bir Gizem Efsanesi: Harlan Coben”, Melik Tokmak’ın “Cesetlerin Dili”, Nurhan Işkın “Yeni Yıl”, Ali Bayram’ın “Yitik Otopsi Dosyası-2”, Mete Karagöl’ün “Şair Soygunu”, Yunus Emre Eroğlu’nun “Beden Farkı”, Çağatay Yıldız’ın “On Beş Adım”, Turgut Şişman’ın “Sisler Arasında”, Gencoy Sümer “Bir Yılbaşı Gecesi” ve  Süleyman Baş’ın “Satırlar Arasında-3”.

- Reklam -

Türk polisiyesinin son zamanlarda öne çıkan yazarlarından biri olan Çağatay Yaşmut’la yapılan bir röportajın bulunmasının yanı sıra çok ilgi gören Polisiye Bulmaca köşesi Gencoy Sümer’in “Katilin Yalanı”nı ağırlıyor. Bu bölümde doğru cevabı veren ilk 3 okura ise Çağatay Yaşmut’un “Doktor Ceyda’yı Kim Öldürdü?” isimli eserini hediye ediyorlar.

Son olarak dergiye şu linkten ulaşabilirsiniz dedikten sonra editörün bu sayı için ön sözünü de verelim ve haberimizi sonlandıralım:

Hepinize MERHABA! sevgili polisiyeseverler.

Dedektif, okumakta olduğunuz 6. sayısıyla birlikte birinci yılını doldurdu.

Bir yıl boyunca bizimle birlikte olan tüm okurlarımıza, yazı ve hikayeleriyle Dedektif’e hayat veren tüm değerli yazarlarımıza içtenlikle çok teşekkür ediyoruz.

- Reklam -

Polisiyeyi tanıtmak, sevdirmek, yazarlarımızı okurlarıyla buluşturmak, onlara destek olmak amacıyla çıktığımız bu yolculuk aynı hızla sürmekte.

Polisiye yazan herkese, ister amatör ister profesyonel olsun, Dedektif’in sayfalarında her zaman yer var. Bize çalışmalarınızı ne zaman isterseniz gönderebilirsiniz. Özellikle polisiye hikayelerinizi bekliyoruz. Çünkü Dedektif, ilk sayısından beri polisiye hikayeye ağırlıklı olarak yer veren bir dergi ve hep öyle kalacak.

Polisiyesever okurlarımızdan en büyük ricamız ise, beğendikleri yazıları sosyal medayada mutlaka paylaşmaları. Bu paylaşımlar, pek çok polisiyeseverin Dedektif’ten, oradaki hikayelerden ve yazılardan haberdar olmasını sağlayacaktır. Unutmayınız, Dedektif paylaşıldıkça büyüyen bir e-dergi. Göstereceğiniz ilgiye şimdiden teşekkür ederiz.

Dedektif’in bu sayısında, bir kısmı yılbaşı/noel temalı yazı ve hikayelerin yanı sıra, ünlü polisiye yazarı Çağatay Yaşmut’la yaptığımız röportajı ve büyük ilgi gören polisiye bulmacamızı zevkle okuyacağınızdan hiç kuşkumuz yok.

Hepinize 2018’de sağlık, mutluluk ve polisiye ile geçecek keyifli günler dileriz.

Mustafa İzmirli

1986 Kırcaali doğumluyum. Kırcaali, İzmir, Ankara ve Bolu gibi bir yol haritam oldu. Bu yolculukta Veteriner Hekim oldum ve çalışmaya başladım. Evlendim ve şeker mi şeker kızım dünyaya geldi. Aynı zamanda bilimkurgu ve fantastik eserler arasında bitmek tükenmek bilmeyen bir yolculuğum var. Çok sevdiğim eşim ve biricik kızım Asu ile günümü gün ederken edebiyatın gel-git etkisiyle kendimi Kayıp Rıhtım'da buldum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kiyamet koparken park etmek yasaktir ust

Kopmayan Kıyametin Anlatıldığı “Kıyamet Koparken Park Etmek Yasaktır” Çıktı

isaac asimov internet makale

Isaac Asimov’un İnterneti ve Daha Pek Çok İcadı Öngördüğü Makale