in

Kiltablet Fanzin 9. Sayısıyla Bizlerle

Kiltablet Fanzin’in ağustos sayısı “Keçileri Kaçırmak” temasıyla bizlerle.

kiltablet ust
- Reklam -
- Reklam -

Her ay belirlenen farklı bir temayla yayımlanan Kiltablet Fanzin, Ağustos 2017’de çıkan dokuzuncu sayısında öyküleri, kitap tanıtımları ve söyleşisi ile “keçileri kaçırmak” üzerine hazırlandı.

Kiltablet öykü kültürü fanzininin her sayısını öyküde kendi ilgi alanlarına göre bir editör hazırlıyor. Bundan önceki iki sayıda Elvan Arpacık “Haziranda Ölmek Zor”, Zeki Paralı ise “Müzik Yolculuğu” temalarını seçmişlerdi. Dokuzuncu sayının editörü ise Meltem Uzunkaya’nın tema üzerine yazısından bir bölüm şu şekilde:

“Bazen içinde olduğumuz zamanlarda, öyle şeyler olur ki, söz biter, geriye çıldırmak kalır. Ruh basar, al basar, tahtalar eksilir, zihin çat diye çatırdar. “Bir çatlak vaar” diye bağırası gelir insanın. “Tutulunur”, “uğranılır”, aklın sınırları uçurumun kenarına kadar gelir, sallanır, düştü düşecek olur. Kederden melankoliye, çılgınlıktan cinnete varoluşun dramı yaşanır.

- Reklam -

Dışarısı, bir akıl hastanesine dönmüşse, zihin kendi içinde hapsolur. En güzel karikatürler, içinde “Hunili”ler olanlardır. Çünkü onca kötülük serbest kaldığında, en masumlar delilerdir.

Akıl yanar, dellenir, tozutur, tırlatır, baştan gider bu post-truth (gerçek ötesi) zamanlarda. Çünkü yalanlar gerçek kabul edilmişse, cinnet olağandır ve akıl çıldırır. Bazen en aklı başında tepkidir aklını kaçırmak. Geriye “bir akılsız baştan gayri ne kalır?” Ne kalır, ne kalır, ne kalır? Ne kalır? Sesim duyuluyor mu? Bu benim sesim mi başkasının mı? Yoksa kendi kendimle mi konuşuyorum?”

Bu ay öykülerine yer verilen Elvan Arpacık (Babasının Oğlu), Ahmet Atlı (Barda Benlikler), Zeki Paralı (Bellek Kartı), Nalan Barbarosoğlu (Çetin’in Yolculuğu), Nurdan Atay (Erguvan Çiçeği), Kadri Atlı (Gökte Uçan Huma Kuşu) ve Nurhan Suerdem (Mektup), “keçileri kaçırmak” konusunu kendi bakış açılarına göre kaleme alıyor.

Bu ayın söyleşi konuğu, Kiltablet ekibinin kendisine yönelttiği soruyla, “Kendi deliliğine, karanlığına, çılgınlığına bakabilen biri olarak” olarak tanıttığı Mine Söğüt. “İyilik tarifini yapan ve o tarifin kıyısına uğramadan yaşamaktan gocunmayan bir türüz!” dediği ilginç söyleşiye Meltem Uzunkaya ve Zeki Paralı imza atıyor.

- Reklam -

Meltem Uzunkaya “Depresif Kişinin Terapi Süreci Farkındalıkları” yazısıyla David Foster Wallace’nin İğrenç Adamlarla Kısa Görüşmeler, Yasemin Pforr “Küçük Burjuva Açmazı” yazısıyla Leylâ Erbil’in Tuhaf Bir Kadın kitaplarını tanıtıyorlar.

Ayrıca dokuzuncu sayının sonunda, 1 Ağustos 2017’de aramızdan ayrılan Ahmet Cemal için yazılmış bir veda yazısı yer alıyor.

Kendileri sloganlarında, “öykülerde yaşar hayat ve edebiyat… öykülerle.” diyen Kiltablet Fanzin’in gelecek sayı için belirlenen “Garip şeyler koleksiyoncusu” temasıyla ilgili 1000 kelimeyi geçmeyen öykülerinizi [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Kiltablet’te yer alan öykü ve yazıları kiltabletoyku.com adresinden okuyabilirsiniz.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

dorian gray ust

Yeni Bir “Dorian Gray’in Portresi” Uyarlaması Geliyor, Ama Bir Sürprizle!

maderzad palas

Maderzad Palas: Büyülü Bir İstanbul Fantazyası