in

Komplike Dergi Yayın Hayatına Başladı!

İnternet üzerinden yayın yapan edebiyat dergilerine bir yenisi daha katıldı. Üstelik yazar kadrosuyla göz kamaştıran bu oluşum diğerlerinden biraz daha “Komplike.”

komplike dergi ust
- Reklam -
- Reklam -

Komplike Dergi, bilimden sanata pek çok geniş alandan bir araya getirdiği yazarlarıyla yayın hayatına başladı.

Dergi, bu çok yönlülüğünü kendi sözleriyle şöyle açıklıyor;

“Komplike Dergi, bilgileri ayrıştırarak sorunu oluşturan ögeleri göz önüne almakta, analitik çalışmalar ışığında sonuca varmak için yürütülen sistematik düşünme tarzını savunmaktadır. Düşünsel alışverişin, bilginin, yorumun gücünü önemseyerek, düşünce tarzını öğrenilir kılmayı hedeflemekte ve bu çerçevede de gelişmeye, geliştikçe de geliştirmeye önem verir. Edebiyat, kültür sanat, felsefe, gezi, yaşam, sosyal bilimler odaklı haber ve röportajlar ile gerek görsel gerekse yazılı bir biçimde yayın yapan alternatif bir haber kaynağıdır.

- Reklam -

Biliyoruz ki içerisinde yaşadığımız kültürel çevre her birimiz için bir dünya algısı oluşturma ve sonrasında da ruhumuzu bilinçlendirme sürecinde birinci derecede etkileyici ve belirleyici faktör olmaktadır. Bizler bunun bilincinde olup elimizden geldiğince hep birlikte açmaya çalıştığımız bu yolun ışığında ilerlemeye, kargaşa içerisinde düzeni korumaya, farkındalık yaratmaya, evrensel materyal üretmeye ve üretileni desteklemeye çalışmaktayız.”

- Reklam -

Güney Güneyan’ın birlikte yola çıktığı arkadaşları arasında daha önce de aşina olduğumuz pek çok isim var.  “Kibrit Ev” adlı öykü kitabıyla kendine edebiyatta kolay kolay sarsılmayacak bir yer edinen FABİSAD üyesi Murat S. Dural; Ozanın Şarkısı, Tılsım-ı Kudret ve İşeyen Atmaca gibi romanlarının yanı sıra çocuk kitaplarıyla da hatırı sayılır bir başarı yakalayan Göktuğ Canbaba; yazdığı öykü kitaplarıyla adını duyduğumuz Ayşegül Kocabıçak; bir blogger, metin yazarı, dergi sahibi ve oyuncu olarak da karşımıza çıkmış olan Berna Balkaya; çocuklar için yazdığı bir fantastik kitabı olan, başka kitaplara da katkılarda bulunan müzisyen ve FABİSAD üyesi Burak Bayülgen; çeşitli mecralarda yazıları ve çizimleri yayınlanmaya devam eden Çağla Özden; Vagon edebiyat dergisinde yazıları yayımlanan Devrim Ekinci; Vikings, Arrow, Da Vinci’s Demons gibi dizilerin altyazı çevirmenliğini yapan Elif Avcı; “Yok Öyle Kararlı Şeyler” oluşumunda rock müziğin absürt yanını bize gösteren Erdem Topsakal; aktivist tavırlarıyla dikkat çeken Gülsüm Kav; güzel sözleriyle güzel müzik yapan adamlardan Güney Marlen; gazetecilik temelli blogger Gürcan Öztürk; “Bahar Kapımda” adlı bir şiir kitabıyla edebiyat dünyasına giriş yapan Josef Kılçıksız; öyküleri ve oyunlarıyla tanıdığımız Meltem Arıkan; Şamanlar ve Şamanizmle ilgili ciddi araştırmaları olan sosyolog Timur Davletov ;şimdiye dek iki tane deneme kitabı yayımlayan Yuja DabListeList yazarı Sidal Ergüder ve yine Vagon’dan Oğuz Çiğtekin gibi isimler yer almakta.

Bu derginin yayın hayatına başlamasını sağlayan Güney Güneyan’a gelecek olursak, yaşına rağmen birçok dergi ve gazetede çalışan genç yazar, yukarıda saydığımız isimlerin bir araya gelmesine önayak olarak harika bir iş çıkarmış gibi görünüyor. Kendisine ve bütün kalem arkadaşlarına bu yeni çıktığı yolda başarılar diliyoruz.

Seray Soysal

Okumayı ve yazmayı öğrendiğimden beri bir şeyler yazıyorum. Daha çok da okuyorum. Sosyoloji okuduğum için inceleme alanım bu dünyanın insanları olsa da ilgi alanım başka dünyalar olduğu için artık MSGSÜ Felsefe Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisiyim. Bir Bellatrix, Auri kadar olmasa da ben de pek buralardan sayılmam zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

joker ust

Warner Bros.’tan Bir Joker Filmi Geliyor!

yerli bilimkurgu ust

Yerli Bilimkurgu Yükseliyor Kısa Öykü Yarışması’nın Son Katılım Tarihi Uzatıldı