in ,

Tuhaf Dergi’nin 5. Sayısına George Orwell Konuk Oluyor

Türkiye’nin önde gelen edebiyatçı, müzisyen ve gazetecilerini bir araya getiren Tuhaf Dergi’nin Ağustos sayısında bizleri George Orwell karşılıyor.

Tuhaf Dergi 5. Sayı George Orwell
- Reklam -
- Reklam -

Sana da öyle gelmiyor mu?” cümlesiyle çıkış yapan Tuhaf Dergi, bu ay İngiliz edebiyatının en önemli yazarlarından, özellikle 1984 ve Hayvan Çiftliği adlı kitaplarıyla tanıdığımız George Orwell dosyasıyla bizlerin önüne dolu dolu bir sayı bıraktı.

Dosyada Eylem Kaftan’ın, Orwell’in oğlu Richard Blair Orwell ile gerçekleştirdiği röportaj yer alıyor. Buna ek olarak, geçtiğimiz yıllarda George Orwell’in 1984 ve Hayvan Çiftliği adlı kitaplarını Türkçeye çeviren Celal Üster söyleşisi ve George Orwell Sözlüğü dergide ilgi çeken başlıklardan bazıları. Dergi yazarlarından Armağan Yılmaz ve Işıl Cinmen de dosya konusuna katkı sağlayan isimlerden.

Sözlükte yoksulluk, bağlılık, savaş, korku, ve hayat gibi pek çok kelime Orwell ’in kitaplarından alıntılarla, yazarın kendi cümleleriyle tanımlanıyor.

- Reklam -
- Reklam -

Tabii ki dergide sadece George Orwell dosyası yok. Ahmet Mümtaz Taylan ile Hakan Günday’ın ‘Şiddet’ üzerine muhabbeti; Ülkü Tamer – Sinema, Mazhar Alanson – Seyahat, Ali Nesin – Matematik yazıları yer alıyor. Ayrıca hikâye ve denemeleriyle de dergide yer alan Yekta Kopan, Tarık Tufan, Gündüz Vassaf, Zülfü Livaneli, Alberto Manguel ve daha birçok isimle birlikte Tuhaf Dergi bu sayıda da dopdolu bir şekilde raflarda okuyucularını bekliyor.

Mustafa Küçükvar

98 yılından beri dünyalı olan ben, şu anda bir sosyolog adayıyım. Hayatın getirdiği afakanlardan kitaplardaki ejderhalara binip kaçmayı daha uygun gördüm. Daha genç olmama rağmen kendimi bazen Gandalf kadar yaşlı hissettiğim oluyor.
Sıkı bir film ve dizi takipçisi olarak herhalde Into the Wild'daki Chris gibi yaşayacak olsam yanımda erzaktan çok dizi bölümü olurdu.
Fantastik bir evrende hancı olma hayalimi gerçekleştirmek peşindeyim. Bir gün yolunuz kara ormana düşerse orda sıcak ve küçük bir han görürseniz mutlaka uğrayın. Belki oturup bir iki kelam ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

turk tiyatrosu dergi

Asırlık “Türk Tiyatrosu Dergisi” Online Erişime Açıldı

cennet cehennem araf ust

Fransız Edebiyatı Yeni Bir Dante Doğuruyor