in

Amerikan Tanrıları’nın Yapımcıları Diziden Ayrıldı

Amerikan Tanrıları’nın başarısında büyük pay sahibi olan Michael Green ve Bryan Fuller diziden ayrıldı.

Amerikan Tanrıları - american gods dizi
- Reklam -
- Reklam -

Neil Gaiman’ın Amerikan Tanrıları adlı romanından televizyona uyarlanan ve geçtiğimiz sezonun en iyi yapımlarından biri olarak kabul edilen başarılı diziden hiç beklenmedik ve bir o kadar da kötü bir gelişmeyle açtık bu sabah gözümüzü.

Deadline‘da yayınlanan habere göre dizinin başarısında büyük pay sahibi olan ve hem yapımcılığını hem de senaristliğini üstlenen Michael Green ve Bryan Fuller, prodüksiyon şirketiyle yaşadıkları kreatif anlaşmazlıklar ve bütçe problemleri nedeniyle istifa etti. Haberde yer alan bilgilere bakılırsa ikinci sezonun masrafları 10 milyon dolara ulaşmış durumda ve FremantleMedia’nın yeni müdürü bunu kısmanın peşine düşmüş. Hâl böyle olunca ve yapmak istedikleri şeylerden bazıları veto yiyince de ikili görevden ayrılmış. Green ve Fuller’in dizinin ekibiyle vedalaştığı da belirtilenler arasında.

Amerikan Tanrıları‘nın ikinci sezonunun senaryosu yarı yarıya hazırdı. Ancak yeni gelen yapımcı ya da yapımcıların kim olacağı ve ne yapacakları belli değil elbette. Neil Gaiman‘ın öne çıkıp dümeni bizzat devralabileceğine dair bazı söylentiler olsa da ünlü yazarın şu sıralar Kıyamet Gösterisi dizisi üzerinde çalıştığını hatırlatarak bu iddiaları yalanladı.

- Reklam -

“Hayır, öyle bir şey söz konusu değil. Önümüzdeki yıla kadar İngiltere’de Kıyamet Gösterisi’nin yapımcılığıyla uğraşacağım, sonra yapımcılıktan istifa edip geçimimi sağlamak için roman yazmaya geri döneceğim.”

- Reklam -

Uzun lafın kısası, Amerikan Tanrıları dizisinin geleceği şu an için belirsiz. Ancak geçen seneki başarısının ardından kanal yetkililerinin kendisinden kolay kolay vazgeçemeyeceğini umuyoruz. Dileriz iyi bir yapımcı ve senarist eşliğinde elbette…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

cinayet randevusu ust

Agatha Christie’nin “Cinayet Randevusu” Adlı Kitabı İlk Kez Türkçe

uzay piyangosu ust

Philip K. Dick’in Basılan İlk Romanı Tekrar Bizlerle: Uzay Piyangosu