in

Barış Özcan’dan Farklılıklara Duyulan Korkuyu Konu Alan Bir Film: Korkuluk

YouTuber Barış Özcan’ın yabancı düşmanlığını irdelediği filmi “Korkuluk” pek yakında bizlerle!

korkuluk baris ozcan
- Reklam -
- Reklam -

İçerik bakımından zengin ve öğretici videolarıyla izleyicilerine farklı bakış açıları kazandıran ve YouTube Değişim Elçileri projesinde Türkiye’yi temsil eden Barış Özcan‘ın yabancı düşmanlığı ve farklılara karşı duyulan korkuyla ilgili yapımı Korkuluk (Scarecrow) çok yakında bizlerle olacak. Barış Özcan‘ın kendi ismini taşıyan YouTube kanalından “Bu İsmi Unutmayın” adıyla yayınladığı tanıtım filminden gördüğümüz kadarıyla merakla beklediğimiz Korkuluk filminin baş karakteri James M. D’Angelo olacak.

YouTube video

Toplamda altı bölüm olarak YouTube üzerinden parça parça yayınlanacak filmin kesintisiz gösterimi 24 Eylül tarihinde gerçekleşecek.

Barış Özcan, çektiği filmin arka planını şu şekilde özetliyor:

- Reklam -

“Nefret, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve buna benzer tüm aşırılıkların temelinde “korku” olduğuna inanıyorum. ‘Bilinmeyene duyulan korku.’ Senin gerçekten kim olduğunu bilmezsem içimde bir korku duygusu oluşuyor ama dışa doğru bu korku nefret olarak çıkıyor. Etnik kimliğini, ırkını, dilini, dinini, tuttuğun takımı bahane ederek seni karşıma alıyorum. Oysa seni gerçekten, önyargılarımdan sıyrılarak bir insan olarak tanısam içimdeki o korkudan eser kalmayacak. İşte benim tezim bu. Ve bu tezi her zamankinden farklı olarak kurgusal bir hikayeyle anlatmak istedim. ‘Korkuluk’ adında bir film çektim.”

YouTube video

Merakla beklenen filmin gösterim programıysa şu şekilde:

16 Eylül Cumartesi – Teaser

17 Eylül Pazar – Proje tanıtımı

18 Eylül Pazartesi – 1.Bölüm

19 Eylül Salı – 2.Bölüm

20 Eylül Çarşamba – 3.Bölüm

- Reklam -

21 Eylül Perşembe – 4.Bölüm

22 Eylül Cuma – 5.Bölüm

23 Eylül Cumartesi – 6.Bölüm

24 Eylül Pazar – Kesintisiz tam gösterim

Filmin kamera arkasını Barış Özcan’ın kişisel Instagram hesabı üzerinden takip edebilirsiniz.

İhsan Çağatay Boz

1991 yılında geldiğim bu dünyanın mevcut gerçekliğinden hiçbir zaman memnun olmamam hasebiyle oyunların ve kitapların sonsuz dünyasında yaşarken, her şeyi istediğim şekilde bükebildiğim öyküler yazıyorum. Tarih ve felsefenin yanı sıra insanlığın nükleer savaşlar, durdurulamayan virüsler veya kontrolden çıkan yapay zeka ile intihar ettiği veya karanlığa gömüldüğü eserlere de ilgim ve takdirim sonsuz. Son olarak, George Romero ile başlayan zombi sevdam katlanarak devam etmekte.

Bir Yorum

Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

The Babylonian tablet Plimpton 322

Antik Tablet, 3.700 Yıl Önceki Medeniyetlerin Trigonometri Bildiğini Ortaya Çıkardı

haftanin kitabi 58 algernona cicekler

Haftanın Kitabı #58 – Algernon’a Çiçekler