in

Damızlık Kızın Öyküsü Dizisinin Yayın Tarihi Belli Oldu

Margaret Atwood’un ünlü kitabından uyarlanan dizi önümüzdeki nisanda ekranlarda olacak.

elisabeth moss offred handmaids tale 1
Offred rolünle Elisabeth Moss
- Reklam -

Damızlık Kızın Öyküsü’nün (The Handmaid’s Tale) diziye uyarlanacağını ve projeye katılan ilk oyuncuları daha önce haber yapmıştık. İnternet üzerinden abonelikle isteğe bağlı video (SVOD) hizmeti veren Hulu yaptığı açıklamayla dizinin 10 bölümlük ilk sezonun 26 Nisan 2017’de başlayacağını duyurdu. Bu kadarla kalmadı, karakterlerin ilk fotoğraflarını da bizlerle paylaştı.

Başrolünde Elisabeth Moss’un yer aldığı dizide ayrıca Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Samira Wiley, Max Minghella, Madeline Brewer, Ann Dowd ve O-T Fagbenle gibi başka ünlü isimler de ona eşlik edecek. Dizinin yaratıcısı olan Bruce Miller aynı zamanda hem senaryoyu yazmış hem de Warren Littlefield, Daniel Wilson, Fran Sears ve Ilene Chaiken’le beraber idari yapımcılığını üstleniyor. İlk üç bölümün yönetmenlik koltuğunda ise Reed Morano var. Margaret Atwood da danışman olarak projeye dahil olmuş.

Distopik eserler denilince ismi ilk sıralarda anılan Damızlık Kızın Öyküsü, totaliter rejimle yönetilen Gilead isimli bir ülkede geçiyor. Eski Birleşik Devletler topraklarında yer alan bu ülkede, kadınlar devletin bir malı olarak görülüyor ve toplumda kendilerine dayatılan rollere göre sınıflandırılarak yaşıyorlar. Çeşitli çevre felaketleri yüzünden azalan doğurganlık oranları ise “Damızlık Kız” olarak adlandırılan az sayıdaki doğurgan kadının, devletin önemli makamlarındaki kişilerle cinsel ilişkiye zorlanmasıyla arttırılmaya çalışılıyor. Kate Moss’un canlandıracağı, hikayenin baş kahramanı Offred de bir Damızlık Kız ve dizi boyunca onun bu korkuyla beslenen sistem içerisinde neler yaşadığını izliyor olacağız.

- Reklam -
- Reklam -

1992’de Afa Yayınları tarafından dilimize kazandırılan Damızlık Kızın Öyküsü’nü piyasada bulmak uzun bir zamandır mümkün değil. Umarım dizinin de gelmesiyle bir yayınevinin dikkatini çeker de bu şahane romanı tekrar Türkçede görebiliriz.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

justice league yky ust

Justice League İki Yeni Ciltle Devam Ediyor

Metropolis Film - Dizi Uyarlama

Kült Bilimkurgu Filmi Metropolis Televizyona Uyarlanıyor