in

Işık Tanrısı ve Titan’ın Sirenleri Dizi Oluyor

Universal Studios, Roger Zelazny ve Kurt Vonnegut’ın klasiklerini televizyona uyarlamaya hazırlanıyor. Üstelik heyecan verici haberler bununla da sınırlı değil!

isik tanrisi titan sireni
- Reklam -
- Reklam -

Game Of Thrones dizisinin müthiş başarısı sağ olsun, son dönemlerde sevdiğimiz çoğu fantastik, bilimkurgu ya da çizgi roman eserleri bir bir televizyona aktarılmaya devam ediyor. Üstelik çoğu da kalburüstü, başarılı yapımlar oluyor hani. O yüzden eskiden eyvah nidalarıyla karşıladığımız uyarlama haberlerini artık heyecanla bekler olduk.

Son bomba ise Universal Studios cephesinden geldi. Yoksa bombardıman mı desek? Çünkü dünyaca ünlü stüdyo ardı ardına bir sürü müthiş dizi projesi duyurdu! Bunların başında Roger Zelazny‘nin ünlü bilimkurgu romanı Işık Tanrısı geliyor. Geçtiğimiz sene İthaki Bilimkurgu Klasikleri aracılığıyla raflardaki yerini tekrar alan roman Hint mitolojisini bilimkurguyla harmanlamasıyla dikkat çekiyor. Kendisi Amerikan Tanrıları‘nın da ilham kaynaklarındandır aynı zamanda. Dizi uyarlamasının senaristliğini X-Men: First Class ve Thor‘un yazarlarından Ashley Miller üstlenmiş.

Hemen ardından bir başka ustanın, Kurt Vonnegut’ın Titan’ın Sirenleri adlı eseri geliyor. Yazarın kariyeri sırasında kaleme aldığı ikinci kitabı olan roman gezegenlerarası bir bilimkurgu macerası. Malachi Constant adlı kahramanımızın Mars, Merkür, Titan ve Dünya arasında geçen serüvenlerini konu alan kitap, Dan Harmon and Evan Katz tarafından ekranlara uyarlanacak.

- Reklam -

Universal bu iki önemli klasiğin yanı sıra çok yakından tanıdığımız ve sevdiğimiz bir ismin, Silo Serisi’nin yazarı Hugh Howey‘nin Sand (Kum) adlı romanının da dizi haklarını satın aldığını açıkladı. Sand, tıpkı MonokL Yayınları‘ndan çıkan Silo gibi, post-apokaliptik bir gelecekte geçiyor ve eski medeniyetin kalıntılarını çıkarmak için kumlara dalan bir ailenin etrafında şekillenen olayları konu alıyor. Yapımcı kadro da bayağı sağlam; senaristi Book of Eli ve Rogue One‘ın yazarı Garry Whitta, yönetmeniyse bizlere World War Z’yi sunan Marc Forster.

- Reklam -

Son olarak ülkemizde Ürperti Serisi‘yle (Pegasus Yayınları) tanınan Maggie Stiefvater’ın Raven Boys (Kuzgun Çocuklar) adlı genç yetişkin türündeki paranormal fantastik serisi de diziye uyarlanacaklar arasında. Dizilerle ilgili önümüzdeki aylarda daha fazla açıklama yapılması bekleniyor. Takipteyiz!

hugh howey sand the raven boys

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir Yorum

Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yüksek Valyria Dili - Dualingo

Yüksek Valyria Dili Kursu Açıldı

yazar adaylarina editorden tavsiyeler1

Yazar Adaylarına, Nice Canlar Yakmış Bir Editörden Tavsiyeler