in

Jon Snow’un Gerçek İsmine Dair Ortaya Atılan Teori Doğrulandı!

Empire dergisinde yayımlanan bir yazıda Jon Snow’un gerçek adıyla ilgili olan ve çokça konuşulan teori doğrulandı.

jon snow
- Reklam -

Game of Thrones’un sevilen karakterlerinden Jon Snow’un herkesin bildiğinden farklı bir aileden dünyaya geldiğini daha önceki sezonda öğrenmiştik. Peki Ned Stark’ın değil de onun kız kardeşi Lyanna’nın oğlu olan Jon’un bizim bilmediğimiz gerçek ismi neydi? Bu konuda dizinin hayranlarının bir teorisi vardı. Ve geçtiğimiz günlerde Empire dergisinde yayımlanan bir yazıyla bu çok konuşulan teori doğrulandı. Eğer hayranların tahmini ve Empire dergisindeki yazı gerçeği yansıtıyorsa Jon Snow’un esas ismi: Jaehaerys Targaryen.

6. sezonda Ned ile Lyanna arasında geçen sahnede dudak okuyan bazı izleyiciler, Lyanna’nın Ned’in kulağına Jaehaerys ismini fısıldayarak oğluna bu ismi vermesini istediğini öne sürmüşlerdi.  Burada bahsi geçen Jaehaerys aynı zamanda George R.R. Martin’in romanlarında en uzun süre hüküm süren Targaryen kralının da ismi. Hayranların dudak okuma becerilerini konuşturdukları sahne şu şekilde:

YouTube video

- Reklam -

Empire’ın son sayısı, Jon’un esas isminin Jaeherys olduğu savını doğrulamış görünüyor. Dergide şu satırlar yer alıyor:

- Reklam -

“6. sezonun son bölümünde gördüğümüz üzere, Bran’ın psişik yeşilgörüyle yaptığı zaman yolculuğunda Jon’un ailesinin kim olduğunu öğrendik ve gerçek ismi ortaya çıktı: Jaehaerys Targaryen.”
jon snow 1

Lyanna’nın Jon’un annesi olduğunun açığa çıktığı bölümde Jon’un babasının kim olduğundan ise açık bir şekilde bahsedilmiyordu. Hayranların en popüler teorisi olan (R+L=J), Jon’un ebeveynlerinin Rhaegar Targaryen ve Lyanna Stark olduğunu öne sürüyordu. Dizide, kitaplarda ismi geçen Rhaegar’ı henüz göremedik ama dizinin yayımlandığı HBO bir infografikle bu bağlantıyı doğrulamıştı.

Söz konusu infografik haberimiz için tıklayın!

Game of Thrones 16 Temmuz’da yeni sezonuyla boy gösterecek.

Mümin Can

Mümin Can 1989 yılında dünyaya geldi. Mitoloji, tarih, edebiyat üzerine okumayı, yazmayı ve sohbet etmeyi sever. Bunun yanında bir kimya mühendisi olarak bilim ve teknoloji dünyasını da takip etmeye çalışır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kitap Sırtları Tablolar - Mike Stilkey

Kitap Sırtlarından Muhteşem Tablolar Yapan Adam: Mike Stilkey

Oblomov İncelemesi - İvan Gonçarov

Oblomov: Bir Yaşam Tarzı Olarak Oblomovluk