in

Karanlığın Sol Eli Televizyona Geliyor!

Ursula Le Guin’in ünlü eseri Karanlığın Sol Eli televizyon dizisi oluyor.

karanligin sol eli ust
- Reklam -
- Reklam -

Ursula Le Guin’in 1969 yılında kaleme aldığı ve hem Hugo hem de Nebula ödüllerine layık görülen bilimkurgu başyapıtı Karanlığın Sol Eli, bir televizyon dizisi olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Variety‘nin haberine göre kitabın hakları Critical Content firması tarafından bizzat Le Guin’den alınmış durumda. Hatta ünlü yazar dizinin danışman yapımcısı koltuğunda oturacak ve eserinin televizyona aktarılması sürecinde aktif olarak rol alacak.

Ülkemizde Ayrıntı Yayınları tarafından yayımlanan Karanlığın Sol Eli, dünyamıza çok benzeyen ancak devamlı olarak kutup iklimi yaşanan “Kış” adlı bir gezegende geçer. Bu gezegenin halkı çift cinsiyetlidir ve yılın belirli zamanlarında erkek belirli zamanlarında da kadın olabilmekte, cinsiyet ayrımcılığı denen şeyden muaf yaşamaktadırlar. Derken günün birinde uzaydan Genli Ai adında bir erkek elçi gelir ve onlardan gezegen birliğine katılmalarını ister. Sonrasında olaylar…

- Reklam -
- Reklam -

Diziyle ilgili henüz elimizde herhangi bir senarist bilgisi, bölüm sayısı ya da oyuncu adı yok maalesef. Ama kulislerde dönen fısıltılara göre yapımcı firma Damızlık Kızın Öyküsü dizisinin elde ettiği başarıdan oldukça etkilenmiş ve doğal olarak bu pastadan bir pay kapma niyetindeymiş. O nedenle bazı eserlerin aksine (sözüm sana Zaman Çarkı) çalışmalarını hızla yürüteceklerini söyleyebiliriz. Heyecanla bekliyoruz!

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

63. Sait Faik Hikâye Armağanı - Pelin Buzluk

63. Sait Faik Hikâye Armağanı Sahibini Buldu

locus odulleri ust

2017 Locus Ödülleri Adayları Açıklandı